Palestino: El Barça de Xile


L”equip xilè té un DT deixeble de Guardiola que va aconseguir un tancament d”any brillant. La lligueta de Palestí va ser molt fetejada a Xile ia Palestina, on Al Jazeera transmet els partits.

 

Els que van pensar que Nacional zafaba d”un equip perillós en conèixer que els grans clubs de Xile -Universitat de Xile, Universitat Catòlica i Colo Coloma no anaven a estar a la quota 3 del país trasandino, segurament no tenien en vista a Palestí, l”equip que va guanyar amb comoditat la lligueta del seu país i serà rival dels tricolors en la primera fase de la Copa Libertadores, prèvia a les instàncies de grups.

 Els àrabs, tal com els anomenen i es diuen, van tenir una gran escomesa en el tancament de l”any, amb vuit partits guanyats de forma consecutiva, incloent els quatre de la lligueta, en la qual va eliminar a Huachipato amb un global de 6-1 en les dues trobades i li va guanyar la final a Santiago Wanderers per un 9-2 sumat anada i vuelta.

Discípulo de Guardiola

 En un equip sense jugadors coneguts per aquestes contrades, la figura que sobresurt és el seu entrenador, l”argentí Pablo Guede, que quan va acabar la seva carrera com a futbolista a Espanya, va ser alumne de Pep Guardiola al curs de tècnic. Aquesta coincidència i el seu estil de joc van fer que quan dirigia a Nova Xicago el cridessin “el Guardiola de l”ascens argentí”. I ara, al capdavant de Palestí, van anomenar al seu equip com “el Barça de la Cisterna”, pel nom de l”estadi.

 “Aquesta comparació ja vaig dir que no m”agrada”, ha expressat a TyC Sports el DT, qui quan era jugador va ser company a Elx d”Espanya del mort Tito Vilanova, el tècnic que va ser assistent i substitut de Pep a Barcelona.

 “Són comparacions que no tenen sentit. Sí vaig aprendre molt de Tito, em van ensenyar molt, però també de Mourinho i de Bielsa, I després 1 arma el còctel “, ha comentat Guede, que acaba de renovar per dos anys.

 A la pista, l”argentí té coincidències amb els seus online casino mentors catalans. “Quan vam baixar la intensitat, ens fiquen gols. No ens podem descuidar dos minuts, perquè ens fan mal “, va dir després de la primera final davant Santiago Wanderers.

 En la revenja, com a visitants, Palestí demostrar el seu potencial ofensiu. Tenia el 3-1 a favor de l”anada i no obstant això li va jugar d”igual a igual a l”equip de Valparaíso i el va golejar per 6-1.

 L”entrenador també va donar pistes dels seus plantejaments. “Jo no vario segons el rival”, va assenyalar. “Tracte d”adequar les característiques dels meus futbolistes amb les debilitats dels contraris (…) No és fàcil adaptar-se com es van adaptar aquests jugadors al meu plantejament”

 Després de 36 anys sense participar en la Libertadores, Palestí tornarà a la copa davant els tricolors en la primera fase.

 L”equip tindrà uns dies de descans i el 28 de desembre tornarà a entrenar per la seva arrencada del Clausura xilè el 7 de gener, el que li permetrà arribar als partits davant Nacional -4 i 7 de febrer-amb més rodatge, ja que els albos començaran la pretemporada el 5 de gener.

 

L”equip de tot un país

 La lligueta de Palestí va ser molt fetejada a Xile ia Palestina, on Al Jazeera transmet els partits. “Aquest club és incomparable, perquè enrere d”aquest club hi ha tot un país”, va dir Guede. A més, el president de l”Autoritat Palestina, Mahmud Abbàs, va enviar un missatge de suport a l”equip: “Ens identifiquem amb Palestí com a segona selecció nacional”.

 Font: El Observador – Uruguay desde palestinalibre.org