Vídeo: Agressió israelià provoca estat crític en hospitals de Gaza


 En alguns hospitals de la Franja de Gaza s’està començant a deixar d’operar. Una decisió que arriba per la falta d’electricitat i de combustible per als generadors elèctrics que s’usen. La responsabilitat d’aquesta crisi recau, un cop més, en el règim d’Israel. 

 

Als hospitals de la Franja de Gaza les sales d’operacions estan inoperatives des de fa 48 hores. El règim de Tel Aviv va bombardejar de nou la central elèctrica en la seva última ofensiva, fent disminuir encara més el subministrament de llum. A més tampoc està permetent el pas de combustible suficient per als generadors elèctrics. 

 

Amb les sales d’operacions parades, les llistes d’espera augmenten. Alguns pacients de tan curta edat han hagut d’esperar fins i tot un any per ser operats. 

 

Des del Ministeri de Salut informen que ha estat pels seus grans esforços que l’aturada en alguns pocs hospitals ha pogut ser retardat uns dies. Dies que passen sense trobar una solució. 

 

L’acord d’alto el foc aconseguit després de l’última guerra a Gaza obliga el règim sionista a obrir els passos fronterers per l’entrada de material necessari, com és el combustible, cosa que no està complint. 

 

Diagnòstic greu per als hospitals de la franja de Gaza, on afirmen que en cap moment la seva situació ha millorat malgrat els compromisos que va assumir l’ocupació israeliana. 

 

Font: Isabel Pérez, Hispan TV / desde  Palestinalibre.org