Sense pau a Gaza en vigílies de Nadal, Israel ataca franja de Gaza amb avions i artilleria


 

Israel va atacar avui per segona vegada en sis dies el sud de la franja de Gaza, van confirmar fonts de l’hospital al que va ser portat un home que va morir a causa de les ferides de metralla.

 

Caces i canons autopropulsats van disparar aquest matí contra zones dins de la franja i van causar la mort de Tayseer al Ismary, un dels nostres membres, va confirmar una font de Hamas, el moviment islamista palestí que controla de fet la franja.

 

Un portaveu israelià va reconèixer el bombardeig i va assegurar que va ser en represàlia després que “una patrulla militar va ser blanc de trets des de Gaza”, encara que sense causar baixes.

 

Dissabte passat caces bombarders israelians van atacar zones de la ciutat de Khan Younis després que mitjans castrenses al·leguessin que un coet autopropulsat de la sèrie GRAD impactés blanc en una zona despoblada de la localitat meridional de Eshkol.

 

Aquesta és la segona violació del cessament del foc assolit a finals d’agost passat després de 50 dies de bombardejos indiscriminats de l’Exèrcit israelià contra Gaza que van provocar la mort de més de dos mil 100 civils, la majoria dones i nens, i ferides a altres 11 mil persones.

 

Les converses bilaterals per formalitzar el cessament de l’agressió, amb Egipte com a mediador, van haver de reprendre el setembre passat, però van ser suspeses sense data de reinici.

 

Font: Agència Premsa Llatina