Palestina dóna benvinguda a resolució d’Unesco sobre Jerusalem


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Les autoritats palestines van celebrar la resolució adoptada avui per la Unesco en la qual es nega tot vincle entre la Muntanya del Temple de Jerusalem i el judaisme, limitant-se a considerar-lo un lloc de culte musulmà, en el qual s’erigeix ​​la mesquita d’Al-Aqsa.

 En un comunicat, el ministeri palestí d’Afers Exteriors assenyala que aquesta resolució “té per objectiu posar fi a les accions perilloses i il·legals d’Israel contra els llocs sagrats” de la ciutat.

 “L’Estat de Palestina dóna la benvinguda a l’adopció de dues resolucions a la Unesco, que reflecteixen el continu compromís de la majoria dels seus estats membres de confrontar la impunitat i defensar els principis sobre els quals es va fundar”, s’indica a la nota .

 La nota assenyala que l’Estat Palestí lamenta, però, “que alguns països van sucumbir a la campanya de relacions públiques i intimidació orquestrada per Israel” que addueix, “va canviar el focus” de la decisió que, segons defensa, se centra en “les accions il·legals i colonials d’Israel a Jerusalem aquest ocupada “.

 La iniciativa palestina “té per missió posar fi a les perilloses i il·legals accions d’Israel contra els llocs sagrats a Jerusalem i els drets dels palestins, inclòs el dret de culte”.

 Els 58 membres del Consell Executiu de la Unesco van votar una iniciativa que demanava condemnar Israel per diferents qüestions relacionades amb Jerusalem i que va ser presentada per Palestina amb el suport d’Egipte, Algèria, Marroc, Líban, Oman, Qatar i Sudan.

 La resolució desaprova de forma contundent l’actitud d’Israel respecte a l’accés al lloc i es refereix a ell únicament com la mesquita d’Al-Aqsa, qualificant-lo de lloc únic de l’islam.

 Considerat el tercer lloc més sagrat de l’islam després de la Meca i Medina, la mesquita va ser erigida en el lloc que els jueus consideren com el recinte sobre el que es van alçar els dos temples bíblics, el de Salomó (destruït pels babilonis al segle VI de C.) i el d’Herodes, destruït per les legions romanes en l’any 70 dC

 Israel, que controla el lloc des de la Guerra dels sis dies de 1967, quan va ocupar la part oriental de Jerusalem, permet l’oració dels musulmans en el lloc, però en ocasions restringeix el seu accés per motius de seguretat.

 No obstant això, les autoritats israelianes no permeten l’accés dels jueus a l’anomenada Esplanada de les Mesquites, a fi d’evitar possibles aldarulls.

 “Palestina continuarà defensant el dret del nostre poble a través de tots els mitjans legals i diplomàtics al seu abast, incloses organitzacions de l’ONU”, assenyala el comunicat palestí.

 Font: Agència EFE