Ocupació israeliana llasta l'economia palestina


  El Banc Mundial va divulgar un vídeo en què demostra, d”una forma simple i amb xifres, com l”ocupació militar israeliana de la major part de Cisjordània llasta l”economia palestina i impedeix el seu creixement. 

 

Sota el títol “L”àrea C i el futur de l”economia palestina”, subratlla que si Israel apliqués íntegrament els acords d”Oslo signats el 1995, l”economia palestina creixeria al voltant de 35% i reduiria en un 50% el seu dèficit fiscal “fent-la menys dependent de l”ajuda internacional”. 

 

Els esmentats acords van deixar el territori palestí dividit en tres àrees: Àrea A, que inclou les ciutats més populoses, sota total control palestí; Àrea B, sota control civil palestí i responsabilitat militar israeliana. 

 

I Àrea C, que Israel es va comprometre a lliurar paulatinament i que suposa el 61% de Cisjordània, sota control total de les Forces israelianes. “L”Àrea C inclou la majoria de les terres agrícoles i l”accés a la majoria dels recursos hídrics best online casino de Cisjordània”, explica el vídeo. 

 

“L”accés a més terres ia la irrigació en àrea C podria suposar 704.000.000 de dòlars més per a l”economia palestina, equivalent a un 7% del PIB de 2011”, afegeix. 

 

L”enregistrament recorda, a més, les restriccions d”accés als recursos minerals del Mar Mort, que ara només exploten empreses israelianes i jordanes. 

 

“Si se li donés oportunitat a les empreses palestines accedir als minerals del Mar Mort, podria suposar un increment de 918 milions de dòlars, el que equival al 9% del PIB el 2011”, afegeix. 

 

Font: Exprés – Perú

Font desde palestinalibre.org