Netanyahu: Forces israelianes mai es retiraran de Cisjordània


El primer ministre del règim israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar dijous que les forces israelianes mai es retiraran de les terres ocupades palestines de Cisjordània.

 “Les tropes israelianes mai es retiraran dels territoris” ocupats el 1967, va advertir el primer del règim de Tel Aviv a quatre dies de les eleccions parlamentàries, previstes per al 17 març 2015.

 

“La retirada israeliana de Cisjordània no portaria la pau per a Israel. No ho permetrem. Rebutgem aquesta possibilitat fermament”, va justificar Netanyahu.

 

Sota les actuals circumstàncies registrades a la regió, qualsevol replegament israelià de la Cisjordània provocarà que aquestes terres fossin capturades pels combatents de la Resistència Islàmica, com va passar a la Franja de Gaza i al sud del Líban, va afegir.

 

Diumenge passat també, el partit israelià Likud, al qual pertany Netanyahu, va assegurar que continuaran amb els plans expansionistes del règim d’Israel després d’una eventual reelecció de Netanyahu com a primer ministre.

 

Netanyahu seguirà amb el seu compromís d’ocupar Cisjordània i la part oriental d’Al-Quds (Jerusalem), s’oposarà a la formació d’un Govern palestí i no cedirà davant els palestins, va emfatitzar el partit de centredreta israelià en un comunicat.

 

El passat 30 de desembre de 2014, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides (CSNU) va rebutjar una resolució presentada per Jordània. La proposta preveia, entre altres coses, la retirada del règim d’Israel dels territoris palestins en un termini de tres anys.

 

Font: Hispan TV