Ministre d’exteriors israelià demana atacar Gaza cada dos anys


L’ultradretà Avigdor Lieberman, ex Kach, actual Canceller israelià, amb un impressionant promptuari, activitats i discursos que promouen l’odi, els crims de guerra, violacions als drets humans i la neteja ètnica dels palestins, ara i per entusiasmar als seus electors , demana atacar Gaza.

 El ministre d’afers exteriors del règim d’Israel, Avigdor Lieberman, va demanar dissabte llançar una operació militar cada dos anys contra l’assetjada franja de Gaza per debilitar el Moviment de Resistència Islàmica Palestina (Hamas).

 D’acord amb l’agència palestina de notícies ‘Paltimes’, Lieberman va qüestionar amb duresa l’actuació del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, durant la recent ofensiva d’aquest règim a l’enclavament costaner palestí. “La guerra contra Gaza va acabar sense resultats”, “Lluitem i vam estar en els refugis durant 50 dies. Quin és el resultat, si Hamas ens segueix disparant? “, Es va preguntar el funcionari israelià en la seva visita a la ciutat de Beer Sheva, al sud dels territoris ocupats palestins.

 Així mateix, ha afegit que “És inacceptable que uns 70 soldats israelians hagin perdut la vida i altres desenes resultat ferits en l’atac a Gaza”.

 Més de set setmanes d’agressions israelianes contra Gaza, al juliol i agost passats, van causar almenys 2310 morts i 10.626 ferits, la majoria civils, a més de deixar sense llar a més de 100 mil.

 En una altra part de les seves declaracions, va carregar contra l’exèrcit del règim israelià per no respondre a l’atac del passat gener de Moviment de Resistència Islàmica del Líban (Hezbolà) a les granges de Shebaa (sud del Líban), en què van morir 17 militars israelians.

 Hezbollah va realitzar aquesta ofensiva en resposta a l’agressió del règim israelià contra un comboi del moviment a la regió de Quneitra, situada en els alts de Golan sirians que va ocasionar la mort de sis dels seus membres i del comandant assessor iranià, el general de brigada Mohammad Ali Alahdadi.

Font: palestina.org

Leer mas: Quien es Avigdor Lieberman