[MANIFEST] Solidaritat amb el Poble Palestí


Durant els darrers dies l’estat d´Israel ha llançat una onada d’atacs amb míssils contra la Franja de Gaza, a Palestina, que ha provocat la mort de 44 palestins i palestines, inclosos 15 infants. També s’han destruït habitatges civils i les infraestructures i els serveis públics de Gaza han tornat a patir un impacte desastrós, agreujant-se la crisi humanitària que assola la Franja de Gaza, degut al bloqueig econòmic que hi imposa Israel des del 2007.

Al mateix temps que es permet l’expansió il·legal dels colons a Cisjordània i Jerusalem Est, les forces israelianes assetgen i reprimeixen el poble palestí amb total impunitat. Això, i les contínues incursions a Cisjordània i a la mesquita d’Al-Aqsa a Jerusalem han portat la situació a Palestina a un nou nivell de perillosa volatilitat.

Totes aquestes accions representen violacions sistemàtiques del Dret Internacional. Cal urgentment un canvi dràstic per part de la comunitat internacional respecte a les accions del govern israelià. Les declaracions de condemna i les crides al cessament de les hostilitats s’han demostrat inútils des de fa massa temps. Israel només pot seguir perpetrant els seus crims gràcies a la complicitat internacional.

Per aquestes raons no hi ha d’haver més equívocs: hi ha d’haver conseqüències per aquests últims crims de guerra perpetrats per Israel. Tot el pes de la indignació internacional ha de ser aprofitat ara per pressionar a Israel i perseguir i acusar als perpetradors de cometre crims de guerra i lesa humanitat tal i com reclama Human Rights Watch i Amnistia Internacional.

Les institucions catalanes, espanyoles i europees tenen la responsabilitat moral, diplomàtica i política d’actuar ara. Per això els reclamem:

  • A l’Ajuntament de Barcelona, a trencar el seu agermanament amb Tel Aviv
  • A la Generalitat de Catalunya, a deixar de considerar Israel com a regió estratègica a través d’ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa, i a trencar els llaços securitaris amb Israel.
  • A l’Estat Espanyol a aplicar un embargament a dues bandes: deixant de comprar i vendre armes a Israel.

Prou complicitat amb Israel!