Israel acomiada els àrabs que protesten contra l’ofensiva a Gaza en les xarxes


 

 

Els àrabs que viuen a Israel i s’atreveixen a criticar l’operació d’aquest país a Gaza són acomiadats de la seva feina, segons una organització de drets humans. 

 

Podria tractar-se de desenes de persones, segons la fundació sense ànim de lucre New Israel Fund, que està investigant l’assumpte per saber la quantitat exacta. 

 

Segons aquesta organització, s’han creat almenys 25 pàgines a Facebook on, sota lemes com ‘Exposing the traitors’ (‘desenmascar als traïdors’) i ‘Not in Our Schools’ (‘No a les nostres escoles’), es publiquen els noms, fotos i llocs d’ocupació dels palestins israelians que no estan d’acord amb la política d’Israel, al costat de crides a acomiadar, segons la fundació. 

 

“El problema existeix des de l’inici del conflicte i és totalment il · legal. La llei del treball israelià no permet que els empleats siguin acomiadats per expressar les seves postures polítiques. Es tracta d’opinions privades expressades fora del lloc d’ocupació”, comenta Steven Beck, director de Association for Civil Rights in Israel (Associació pels drets socials a Israel, ACRI per les sigles en anglès). 

 

A causa que els opositors a la campanya israeliana a Gaza han estat tractats com a traïdors des del principi, per a ells és difícil fer que les seves veus siguin escoltades, afegeix Beck. “Hi ha moltes persones a Israel que no volen ser vistes així, per això hi ha molt poc espai per al debat. Els ocupadors podrien estar intentant evitar problemes més grans en les seves empreses o fins i tot intentar protegir d’aquesta manera als mateixos empleats, però, en fi, és il · legal. La llibertat d’expressió és el fonament de qualsevol democràcia, i aquest principi ha d’observar i aplicar-se a qualsevol discurs per molt difícil que sigui escoltar “, va dir Beck a ‘The Independent’. 

 

Al juliol un àrab israelià va ser acomiadat per expressar en les xarxes socials la seva alegria sobre la mort de 13 soldats israelians, i tres persones més van ser acomiadades per comentaris que criticaven l’operació a Gaza, segons el diari israelià ‘Haaretz’. 

 

Els àrabs formen una cinquena part de la població d’Israel i legalment tenen els mateixos drets, encara que en realitat a vegades són tractats com a persones de segona classe, assenyala la pàgina i100 del diari ‘The Independent’. 

 

Font: RT Actualitat desde palestinalibre.org