Human Rights Watch: Israel ha d’assumir la responsabilitat dels crims a Gaza


L’Exèrcit israelià és responsable dels crims de guerra a la Franja de Gaza, inclòs l’enorme saldo mortal entre la població civil i la destrucció de la infraestructura, va afirmar Bill van Esweld, membre de l’organització Human Rights Watch. 

 

La declaració de Van Esweld arriba després de la publicació d’un informe de HRW que acusa les Forces de Defensa d’Israel d’apuntar i matar fins i tot a civils palestins que intenten fugir de la zones d’atac. 

 

“Ens preocupa que s’hagin perpetrat crims de guerra que inclouen atacs desproporcionats, que van matar una quantitat molt elevada de civils, pel que sembla dirigits contra certs membres de grups armats, però que no es poden justificar donat el saldo mortal entre els civils, que sí podien preveure que realitzaven els atacs “, va dir Van Esweld en una entrevista a RT. 

 

L’activista va assenyalar que un gran nombre d’atacs es va realitzar en zones sense objectius militars, és a dir, que armes d’alta precisió van matar civils en àrees on no s’havien registrat llançaments de coets ni milicians palestins. 

 

“El més important des del nostre punt de vista és que ha d’haver responsables pels crims comesos a Gaza”, va dir. 

 

Segons aquest membre de HRW, els objectius de l’operatiu Vora Protector, llançat per Israel fa gairebé un mes, no tenen tanta importància com el fet que la infraestructura de Gaza estigui a punt de col · lapse. 

 

“Hi ha hagut una destrucció a tan gran escala en aquestes àrees que els militars israelians han daclarado gairebé la meitat del territori de Gaza zona perillosa”, ha destacat Van Esweld. 

 

Per això, ha sostingut, els possibles èxits militars que Israel hagi pogut assolir són de menys importància que el que els espera als 1,8 milions de persones que s’han quedat a Gaza gairebé sense aigua, electricitat o medicaments i amb metges sobrecarregats de treball . 

 

“Temo que el saldo mortal de ferits i les malalties creixin fins i tot quan les bombes deixin de caure”, ha afegit l’activista. 

 

Font: RT Actualitat per Palestinalibre.org