Un vaixell de dones navegarà a la tardor per trencar el bloqueig a Gaza


 La coalició de la Flotlla de la Llibertat ha triat el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per anunciar el llançament del projecte Dones Rumb a Gaza. Ho fa després de la reunió internacional mantinguda a Messina (Itàlia) els dies 6 i 7 de març. El vaixell de dones salparà a mitjans de septembre d’aquest any i tene previst atracar a distntos ports del Mediterrani fins arribar a Gaza l’1 d’octubre.

 Aquesta quarta fotlla, a diferència de les anteriors, pretén fer visible la partcipació de la dona en accions internacionals pels drets humans, i principalment el paper de la dona palestna en la resistència contra l’ocupació i la lluita per l’alliberament del seu poble. Això es farà partendo de la convicció que “el feminisme és la idea radical que Sostene que les dones som persones”, en paraules d’Angela Davis.

 La fotlla estarà composta per tripulació i passatge format per dones de distntas parts del món, ressaltant d’aquesta manera les innegables contribucions realitzades per les dones palestnas dins del moviment de resistència. Les dones palestnas han estat fonamentals per a la lluita tant en el territori de la Palestna històrica com en la diàspora.

 De nou, aquesta acció de la fotlla vol tant trencar el bloqueig marítim com el bloqueig mediátco. El objetvo és visibilitzar els crims de lesa humanitat que comet Israel amb l’ocupació i el bloqueig de Palestna i també el col·laboracionisme de nombrosos governs sense el suport econòmic, polítco i militar seria impossible mantenir l’ocupació de Palestna.

 Dones Rumb a Gaza compta amb el suport d’organitzacions de dones de renom de tot el món, entre elles: Women ‘s Afairs Center (Gaza), CODEPINK Women for Peace (EUA), Fòrum de Polítca Feminista (Estat espanyol), The Coaliton of Women for Peace (Israel), Women ‘s Front (Noruega), Coordinadora de Solidaritat amb Palestna (Mèxic) i Fédératon donis femmes du Québec (Canadà).

 La coalició de la Flotlla de la Llibertat anuncia també el llançament de la pàgina web de Dones Rumb a Gaza: www.womensboattogaza.org, on es publicaran les últmes informacions referents a la campanya de 2016.

 Font: Rumb a Gaza