UE prohibeix importar productes lactis d’assentaments israelians


 

La Unió Europea (UE) ha anunciat dijous la seva decisió de prohibir la importació de productes lactis produïts en els assentaments il · legals del règim israelià a Cisjordània

 

“Des del 1 gener 2015, no serà possible exportar productes lactis produïts dins de la Línia Verda, sigui directament o indirectament”, ha informat en un comunicat el ministeri d’agricultura del règim israelià. La Línia Verda és la frontera entre els territoris palestins ocupats i Cisjordània. 

 

Segons mitjans israelians de comunicació, els europeus han explicat que l’embargament de les importacions de lactis israelians es deu a l’aplicació de la nova llei d’inspecció de productes del bloc comunitari. 

 

Aquesta nova norma no reconeix les inspeccions dutes a terme en els territoris que el règim de Tel Aviv va envair i va ocupar després del 1967, el que no permet autoritzar la importació de tots els productes elaborats pels colons israelians a Cisjordània. 

 

Tractant de minimitzar l’impacte d’aquest embargament, el ministeri d’agricultura del règim israelià ha argumentat que l’exportació de lactis a Europa deixarà pèrdues econòmiques mínimes, ja que la indústria làctia d’aquest règim és, principalment, local.

 

Tanmateix, les autoritats del règim israelià van valorar la mesura europea per les seves implicacions diplomàtiques. Al febrer de 2015, el marisc també seran inclosos en aquesta normativa. 

 

Últimament, els països europeus han expressat amb més freqüència el seu rebuig als assentaments il · legals del règim de Tel Aviv. 

 

Més de mig milió d’israelians viuen en assentaments il · legals construïts des de l’ocupació, el 1967, dels territoris palestins a Cisjordània i Al-Quds (Jerusalem), malgrat que la Convenció de Ginebra prohibeix construir en terrenys ocupats. 

 

Veure: EU to ban dairy products from over the pre-1967 lines as of January 

 

Font: Hispan TV desde palestinalibre.org