Solidaritat ambels presoners palestins en presons d’Israel en vaga de fam


El 24 d’abril d’aquest any, més de 170 presoners palestins detinguts en Israel, van iniciar una vaga de fam. Són presoners en situació de DETENCIÓ ADMINISTRATIVA, és una forma de tenir a una persona a la presó durant 2 anys prorrogables, sense cap tipus de càrrec i sense judici.
Aquestes practiques estan explícitament prohibides per tots els convenis internacionals i condemnades pel Tribunal Internacional de La Haya.
Actualment, hi ha 5271 presoners palestins en presons israelianes, entre ells, dones, menors i ancians. Entre els presoners hi ha 24 dones, i 202 menors de 18 anys. N’ hi ha 1400 que pateixin malalties cròniques i discapacitats, i 25 amb quadres terminals de càncer i cap d’ells rep una atenció mèdica.
El nombre de palestins en situació de detenció administrativa són 191. Nou d’ells són diputats en el Consell Legislatiu Palestí.
170 dels presoners palestins en detenció administrativa van iniciar el 24 d’abril una vaga de fam indefinida, aviat fará dos mesos. Actualment les forces d’ Israel están castigant als presoners amb mides d’ aïllament, i impideixen l’ accés d’ aigua amb sal ( per sobreviure amb aquest dejuni ).
Durant els darrers 9 mesos de negociació, entre l’Autoritat Nacional Palestina i Israel, amb la mediació del Secretari d’ Estat dels EEUU, el govern d’Israel no va respectar els compromisos acordats. Sino tot el contrari, durant aquest període les forces d’ocupació israeliana van practicar la següent política:
Han portat a terme més de 2700 detencions de ciutadans palestins, entre ells menors.
Han assassinat a 60 ciutadans palestins.
Han destruït 266 cases de palestins.
Hi va haver més de 500 agressions contra ciutadans palestins i contra les seves propietats i camps de cultius per part de colons il·legals a Cisjordània.
Han confiscat terrenys de palestins per a construir assentaments il·legals, han iniciat la construcció de 13.000 unitats familiars a Cisjordània i Jerusalem Est.
Des de Catalunya, les forces polítiques, entitats i sindicats volem manifestar el nostre suport als presoners palestins com a tota la població palestina i exigim:
L’alliberament dels presoners palestins de ies presons d’Israel, i de forma immediata als menors, malalts i els presoners amb detenció administrativa sense càrrecs ni judicis.
El compliment de totes les resolucions de l’ONU, i posar fi a l’ocupació dels territori palestí.
L’ aplicació de la IV Convenció de Ginebra de 1949, sobre el tracte de la població civil en territoris ocupats.
Fem una crida al poble de Catalunya perquè expressi la seva solidaritat amb el poble palestí i amb els presoners palestins detinguts per Israel.

Visca Palestina
Visca Catalunya.