Senat de Xile demana a Bachelet que ordeni l’immediat retorn de l’ambaixador a Israel per bombardejos a Gaza


 De manera unànime el Senat Xilé va aprovar un projecte d’acord, subscrit per vuit parlamentaris de diverses bancades, que sol · licita a la Presidenta Michelle Bachelet l’immediat retorn al país de l’ambaixador de Xile a Israel, Jorge Montero Figueroa, davant el bombardeig a la franja de Gaza per l’exèrcit israelià. 

 

 El senador del MAS Alejandro Navarro, un dels gestors, va assenyalar que la iniciativa és “no només perquè (l’ambaixador) informe a l’Executiu, sinó també per donar un senyal de preocupació per la delicada situació humanitària que es viu a Palestina, davant el poder incontrarrestable de les forces armades israelianes ocupants, especialment considerant que a Xile viu una de les comunitats palestines més grans del món “. 

 

 En els últims dies, en el marc de l’operació ‘Marge protector’, l’exèrcit israelià ha bombardejat Gaza, provocant la mort de més de 70 persones i deixant ferides a prop de 500. Això davant els atacs palestins amb llança coets en diversos punts del territori israelià, en una recrudescència de la violència a la zona. 

 

 Altres de les peticions formulades pels senadors a l’Executiu és que es “condemni la situació de violència que es viu a la franja de Gaza, en particular l’ofensiva militar que Israel desplega contra territori palestí amb l’objectiu declarat d’atacar posicions de Hamàs, però que com sempre passa, ha acabat amb un alt nombre de víctimes civils, entre ells menors d’edat “. 

 

 Un tercer punt plantejat és que el Govern “impulsi, promogui i doni suport davant l’ONU, el Consell de Seguretat de Nacions Unides i qualsevol altre fòrum internacional en què participi, iniciatives que juntament amb solidaritzar amb les víctimes de la violència generada a la Franja de Gaza, posi fi a l’abús de la posició militarment dominant que té la força ocupant dels territoris palestins, propiciant condicions per al restabliment de la pau, però també per al definitiu compliment de les resolucions de l’ONU sobre el conflicte palestino-israelià i els territoris ocupats “. 

 

 El projecte d’acord va ser subscrit, a més de Navarro, pels senadors Iván Moreira (UDI), Baldo Prokurica (RN), Francisco Chahuán (RN), Eugenio Tuma (PPD), Alejandro Guillier (independent), Jaume Quintana (PPD) i Rabindranath Quinteros (PS). 

 

 Font: Palestinalibre.org