Acte de la Naqba i premi Esperança 2022 


BARCELONA · 13 DE MAIG · 17:30h · MACBA

El proper 13 de Maig celebrem l’onzena edició del premi Esperança, en el marc dels actes de la Naqba («el desastre», en àrab) que commemora l’inici de l’expulsió de la població palestina de les seves llars, arrel de la creació de l’Estat d’Israel l’any 1948. Enguany, l’acte s’ha traslladat al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) per tal d’ampliar l’aforament i permetre l’accés lliure a tota la ciutadania.

«Aquí, a la falda dels turons, davant l’ocàs
y la gola dels temps,
al costat d’horts d’ombres arrencades,
fem el que fan els presoners,
el que fan els aturats:
alimentem l’esperança.»
🕊️Mahmud Darwix
Estat de Setge (Fragment)

El premi Esperança és un guardó de reconeixement que otorga la Comunitat Palestina de Catalunya a una persona i entitat catalana, en agraïment a la seva solidaritat vers el poble palestí. L’edició d’enguany ve marcada per una nova escalada repressiva israeliana i pels darrers informes d’Amnistia Internacional i del relator especial de l’ONU Michael Lynk, que acusen l’Estat d’Israel de «sistema d’apartheid».

El premi Esperança és la cita institucional de solidaritat amb Palestina més important a Catalunya. Amb 11 anys de trajectòria, ha guardonat a persones com Rosa Regàs, Maruja Torres o Joan Roura, i entitats com la Plataforma Aturem la Guerra, la Fundació Alfons Comín o Dones x Dones. Al llarg dels anys s’ha consolidat com una trobada de referència per al diàleg intercultural i la solidaritat internacional.

Consulta les edicions anteriors del premi Esperança