Pepe Viyuela porta el riure als nens palestins i la corresponsal de TVE acaba mantejada pels aires


  L”actor de “Aída” és un dels molts pallassos del “Festiclown” que se celebra a Cisjordània, amb la corresponsal de la cadena pública Yolanda Álvarez com a testimoni d”excepció 

 Rialles de nens en lloc del so de les bombes. Carrers plens de pallassos en lloc de infestades de cadàvers i destrucció. El “Festiclown” canvia durant uns impagables dies l”ambient de Palestina, i l”actor Pepe Viyuela és un dels seus protagonistes. 

 “Pallasos en Rebeldía” ha traslladat fins a Cisjordània el seu espectacle de rialles i bromes per fer que els més petits s”oblidin per unes hores de la realitat bèl · lica que els envolta, del que han estat testimonis les càmeres del Telenotícies de TVE a ciutats com Jerusalem , Nabulus o Betlem. 

 

 Iván Prado és membre de “Pallasos en Rebeldía “i director d”aquest festival, que durant nou dies celebra la seva segona edició a Palestina. Per a ell, casino aquesta iniciativa té la intenció de demostrar que “des de la il.lusió, l”alegria i el riure es pot combatre tota estupidesa humana”. 

 Pepe Viyuela: “Són unes llavors diferents de les que habitualment estan caient” 

 I entre tots els que l”han acompanyat en aquesta preciosa tasca, es troba Pepe Viyuela, el cèlebre actor que durant tants anys va donar vida a Chema a la sèrie “Aída”, que no va dubtar a sumar-se a tan edificant iniciativa al costat d”altres desenes de artistes tant locals com vinguts de tot el món. 

 “Són unes llavors diferents de les que habitualment estan caient sobre la població que viu un conflicte. Si somies amb un pallasso en lloc de somiar amb una bomba, o somies amb un trapezista en lloc que tens ganes de matar algú, crec que estem aconseguint moltes coses “, va explicar Viyuela a les càmeres de TVE. 

 

Festiclown Palestina 2014. Risa, circo y utopía from Pallasos en Rebeldía on Vimeo.

 Yolanda Álvarez, mantejada pels aires per tancar el reportatge 

 El reportatge està signat per Yolanda Álvarez, corresponsal de la cadena pública a Jerusalem, i que després d”esdevenir notícia fa dos mesos per ser acusada per Israel de “activista de Hamas”, que TVE la retirés de Gaza i dies després la retornés al focus del conflicte; ara ha estat part d”una informació molt més gratificant a la mateixa zona. 

 De fet, els protagonistes van voler demostrar el bon ambient del Festival amb la periodista, i li van proporcionar un divertit tancament al seu repotarje, que es va emetre al Telenotícies d”aquest cap de setmana, manteándola entre rialles davant la càmera. El “Festiclown” encara segueix traient somriures als nens palestins, ja que es desenvolupa l”1 al 9 d”octubre. Pot seguir les seves novetats a través de la seva pàgina web. 

 Font: Vertele.com, desde Palestinalibre.org