Parlament israelià prepara llei contra partits àrabs


 El Comitè sobre Constitució, Llei i Justícia del parlament israelià va aprovar dilluns l’anomenat ” projecte de llei de suspensió ” que persegueix expulsar del Knesset als representants àrabs. Es presentarà al ple del parlament en els pròxims dies, el qual podria aprovar-com a llei.

 La llei possibilitaria suspendre a un parlamentari / a si no reconeix Israel com a estat jueu i democràtic i si es considera que incita a l’odi i el racisme i dóna suport a la lluita militar contra Israel.

 Si 61 membres del Knesset sol·liciten la suspensió d’un parlamentari / a, hauria de celebrar-se una sessió especial. Perquè aquesta proposta fos efectiva, hauria de ser aprovada per almenys 90 parlamentaris.

 La suspensió entraria en vigor 10 dies després que fos aprovada. El parlamentari / a suspès podria recórrer la decisió davant els tribunals.

 Font: Israeli bill that seeks to suspend Arab MKs approved

 Sobre el traductor: Javier Villate manté el bloc Disenso, amb articles, anàlisi i traduccions sobre Palestine, Israel i Mig Orient. Li pots seguir a Twitter com (@bouleusis)

 Font: Middle East Monitor / Traducció: Javier Villate, Bloc Disenso