Palestina: Israel declara una guerra a Palestina amb el tancament de l'esplanada mesquita d'Al-Aqsa '


 

La mesquita d”Al-Aqsa, a Jerusalem, ha estat tancada a tots els fidels per primera vegada des de 1967, una mesura qualificada pel líder palestí, Mahmud Abbàs, de “declaració de guerra”. 

 Tant els fidels jueus com els musulmans tindran prohibit visitar el lloc “fins a nou avís”, va dir el ministre de Seguretat Pública d”Israel. 

 “Aquesta perillosa escalada israelià és una declaració de guerra contra el poble palestí i els seus llocs sagrats i contra la nació àrab i islàmica”, va dir el seu portaveu, Nabil Abu Rudeina, citant Abbàs. 

 “Considerem el Govern israelià responsable d”aquesta perillosa escalada a Jerusalem, que ha arribat al seu punt més alt amb el tancament de la mesquita d”Al-Aqsa aquest matí”, va dir a AFP. 

 “Aquesta decisió és un acte perillós i un desafiament flagrant que porta més tensió i inestabilitat i crearà un ambient negatiu i perillós”, ha afegit. El tancament de la mesquita d”Al-Aqsa, el tercer lloc més sagrat de l”islam, va seguir a l”assassinat d”un activista jueu d”extrema dreta, Yehuda Glick, dimecres. Glick advocava per un major accés per als jueus a la Muntanya del Temple, el lloc més sagrat online casino per al judaisme i on es troba la mesquita, juntament amb la Cúpula de la Roca. 

 

veure més:

– Netanyahu ordena el despliegue de refuerzos policiales en Jerusalén

– Policía israelí mata a palestino sospechoso de balear a activista de ultraderecha

– Responsable de Al Aqsa advierte que el cierre de la explanada aumentará tensión

– Líderes de ultraderecha piden a Netanyahu cambiar el estatus en la explanada

Fuente: RT Actualidad  desde palestinalibre.org