ONG Betselem denuncia més demolicions israelians a Cisjordània


 

L’ONG israeliana Betselem ha denunciat avui que Israel ha destruït diverses estructures palestines a la Cisjordània ocupada deixant a 19 persones sense llar, inluidos 10 menors, en el que van denominar com a continuació d ‘”una onada de demolicions”.

 

“És la tercera vegada en aquesta setmana que les autoritats han demolit cases i estructures que són font d’ingressos a l’Àrea C (a Cisjordània, zona sota control administratiu i militar israelià). L’onada d’enderrocs ha deixat desenes de persones sense llar amb la calor extrema d’agost “, va declarar l’organització de defensa dels drets humans en un comunicat.

 

A la nota precisar que l’Administració Civil israeliana, l’organisme militar que gestiona l’ocupació, va fer caure els habitatges de tres famílies i altres estructures en dues localitats de la Vall del Jordà.

 

“Aquestes demolicions succeeixen en el context dels esforços de l’Administració civil i militar israeliana de fer fora les comunitats palestines de l’Àrea C. Aquests plans d’expulsió són contraris a les disposicions del dret internacional humanitari que prohibeix el desplaçament forçós de persones protegides a menys que sigui per la seva pròpia protecció o necessitat militar imperativa “, ha criticat.

 

Encara sota aquests supòsits, ha assenyalat, el moviment de persones “ha de ser temporal”, i ha subratllat que Israel “té l’obligació de treballar pel benefici i benestar dels residents dels territoris ocupats”, principi “violat” pels plans d’expulsió .

 

Ahir, representants de la Unió Europea a Jerusalem i Ramallah van cridar l’atenció sobre el creixent nombre d’estructures palestines destruïdes recentment en els territoris ocupats i van demanar un canvi de la política israeliana a la zona, com fessin funcionaris de l’ONU dies enrere.

 

Fins avui, 120 persones, inclosos 76 menors, havien estat afectades durant la setmana, en particular dilluns passat, quan 78 persones van ser damnificades amb l’enderroc d’habitatges i coberts, en el que l’ONU va qualificar com “el major desplaçament en un sol dia des de desembre de 2012 “.

 

Font: Eldia.es