Míssil israelià impacta seu de Mitja Lluna Roja a Gaza


 

Un míssil israelià va aconseguir avui la seu principal de la Mitja Lluna Roja gairebé a l’uníson de l’entrada del comboi humanitari de Veneçuela aquí a manera de rebuda de la càrrega. 

 

El projectil va destruir part del segon pis de la instal · lació, segons van constatar mitjans de premsa. 

 

Aquest és un intent d’acovardir-nos en el nostre afany de ser solidaris amb el poble palestí va dir Juan Antonio Hernández, ambaixador de Veneçuela a Egipte, a càrrec del lliurament del comboi. 

 

Aquest lliurament representa un gest lloable de Veneçuela que uneix molt més als pobles de Palestina i d’Amèrica Llatina, va expressar el Dr Khalil Abou Foul, sotsdirector de la Mitja Lluna Roja de Palestina a Gaza. 

 

El comboi va recórrer per carretera uns 250 quilòmetres des de la base militar a Ismailia, al nord-est del país, on va aterrar la càrrega procedent de Veneçuela després de sis dies de viatge amb escales al Brasil, Senegal, Algèria i Malta. 

 

Veneçuela gestiona un segon vol comercial amb 60 tones d’ajuda humanitària, encara sense confirmar que serà la data del viatge. 

 

Des del cessament de la treva humanitària aquí van morir 19 persones, entre ells una nena, i hi ha 100 ferits precisat Khalil, que considera que el míssil no va ser casual ni els atacs de drones tampoc. 

 

Font: Yosvany Noguet, Agència Prensa Latina