Ministre de Defensa israelià insta a l’exèrcit a incrementar la imposició del bloqueig a Gaza


 Les autoritats israelianes mantenen una llista dels anomenats productes de doble ús, l’entrada a la bloquejada franja de Gaza està restringida. D’acord amb l’ONG Gisha, aquesta llista israeliana ?? inclou productes l’ús és majoritàriament civil i necessaris per a la vida civil. ??

 El ministre de Defensa israelià, Avigdor Lieberman, ha donat instruccions al Coordinador d’Activitats Governamentals als Territoris (COGAT), cos militar que supervisa la gestió del dia a dia de l’ocupació de Cisjordània i la Franja de Gaza, perquè reforci l’aplicació del bloqueig de Gaza.

 El comandant de COGAT, general de Divisió Yoav Mordechai, va afirmar dijous que “qualsevol intent de contraban de materials de doble ús a Gaza sense coordinar els enviaments amb els agents de seguretat [israelians] planteja preocupacions greus ja que els materials poden ser utilitzats per realitzar atemptats terroristes. ”

 Les autoritats israelianes mantenen una llista dels anomenats productes de doble ús, l’entrada a la bloquejada franja de Gaza està restringida. D’acord amb l’ONG Gisha, aquesta llista israelià “inclou productes l’ús és majoritàriament civil i necessaris per a la vida civil.”

 Lieberman “també va dir que les empreses que ajudin a passar de contraban materials [de doble ús restringits] a la Franja seran multades.” Israel va anunciar que “les peces usades d’automòbils també seran prohibides a la Franja”, basant-se al·legacions que tals procutos “podrien utilitzar-se per construir un jeep 4X4 i utilitzar el grups terroristes”.

 Font: Israeli defence minister urges army to ramp up enforcement of Gaza Blockade

 Copyleft: Tota reproducció d’aquest article ha de comptar amb l’enllaç a l’original anglès i la traducció de Palestinalibre.org.

 Font: Agència EFE