Més de 107.000 britànics han signat la petició per arrestar Netanyahu


Més de 107.000 britànics han signat la petició perquè el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, sigui arrestat per crims de guerra quan visiti Londres aquesta setmana per reunir-se amb el seu homòleg, David Cameron.

“Segons la llei internacional, hauria de ser arrestat per crims de guerra quan arribi al Regne Unit per la massacre de més de 2.000 civils a 2014” a la franja de Gaza, sosté la petició. El Parlament considera vàlides per a debat totes les peticions que obtinguin més de 100.000 signatures.

No obstant això, l’Executiu ha explicat que els caps d’Estat i de Govern que visiten el país gaudeixen d’immunitat per a ser processats legalment i, per tant, no poden ser detinguts, encara que la sol·licitud mostra el profund rebuig de molts ciutadans sobre la guerra de 2014 entre Israel i Hamàs a Gaza.

“Reconeixem que el conflicte a Gaza de l’any passat va comportar un mal terrible. Com va dir el primer ministre, estem profundament afligits per la violència i el Regne Unit ha estat al capdavant dels esforços internacionals de reconstrucció”, ha lamentat l’Executiu britànic.

No obstant això, el Govern ha recordat que Cameron va ser molt clar en reconèixer “el dret d’Israel a prendre una acció proporcionada per defensar-se, dins de les fronteres de la llei humanitària internacional”.

El conflicte es va cobrar la vida de 2.100 palestins, dels quals més de 500 eren nens, i la de 73 israelians, gairebé tots soldats.

Dos mesos després de la guerra a Gaza, el Parlament britànic va votar per reconèixer Palestina com un Estat, una mesura no vinculant que va representar un missatge simbòlic de suport als palestins.

Veure petició aquí

Font: Agència Europa Press