Martiri palestí al camp de refugiats Al Yarmuk a Síria


El Camp A Yarmuk, que albergués a desenes de milers de palestins, es troba cada minut més assetjat pels extremistes de l’Estat Islàmic. 

 Establert en els voltants de Damasc en 1957 per acollir els refugiats palestins que van fugir de les seves terres de l’ocupació israeliana, el campament de refugiats d’Al-Iarmuk va arribar a acollir 160 mil persones, que gaudien dels mateixos drets que els ciutadans sirians, a diferència del que succeïa en els camps de refugiats a Jordània i Líban.

El líder de la facció Front de Lluita Palestina, Jaled Abdul Majid, va denunciar les massacres comeses per bandes del grup terrorista EI en l’assentament.

“Els terroristes de l’EI i del Front al Nusra segrestar desenes de veïns del campament, van tallar els caps de cinc persones i van matar a trets dos”, ha subratllat Abdul Majid.

Va destacar que es van produir violents enfrontaments prop de la mesquita de Salahuddin, i en Lubieh, Safed i Haifa, on les milícies palestines li van causar significatives pèrdues a les bandes de l’EI i Al Nusra.

Segons el dirigent, la presència dels extremistes armats va provocar un desplaçament massiu de residents del campament, però l’aliança de diverses milícies palestines va aconseguir fer retrocedir als terroristes en algunes zones de l’interior de l’assentament.

Va denunciar també que els armats antigovernamentals estan dinamitant edificis amb explosius, en un intent de reforçar el control sobre el campament i dificultar l’accés d’unitats lleials al govern sirià.

El passat 2 d’abril, bandes de l’EI i del Front al Nusra ocupar violentament el campament de refugiats palestins de Yarmuk, situat a només cinc quilòmetres al sud d’aquesta capital.

Segons xifres de l’agència d’ajuda de l’ONU per a refugiats palestins, (Umrwa), actualment hi ha prop de 18 mil refugiats dins del campament sense accés a aigua potable, aliments o electricitat, a conseqüència del conflicte bèl·lic i l’acció terrorista de les bandes d’Al Nusra i l’EI.

Llegiu Aquí: L’Estat Islàmic ha assassinat més de 2 mil persones a Síria

Aquesta no és la primera vegada que el campament es converteix en escenari de combats, ja que al desembre de 2012 va estar sota el control de grups extremistes armats. En aquesta ocasió, els constants atacs del Front al Nusra contra els combois humanitaris, van provocar que desenes de refugiats morissin de fam, davant la impossibilitat d’accés a l’ajuda oferta pel govern sirià i la Mitja Lluna Roja.

Per la seva part el Moviment de Resistència Islàmica Palestina (Hamas) va considerar el diumenge que els últims esdeveniments al campament, constitueixen una veritable “catàstrofe humanitària”.

Els civils han sortit a través d’un corredor obert a la part nord del camp, però la majoria ha escapat per Yalda.

De la mateixa manera, el portaveu del Grup d’Acció per als Palestins a Síria, Fayez Abu Eid, ha descrit aquest dilluns com “catastròfica” la situació a Al-Yarmuk, on “no hi ha aigua ni menjar i encara queden molts civils que no han pogut fugir “.

Abu Eid ha dit que la major part d’Al-Yarmuk s’ha convertit en escenari dels xocs i que el grup terrorista autodenominat Estat Islàmic (EI) segueix controlant diverses zones dins de l’assentament.

Membres de l’EI van irrompre dimecres passat a Al-Yarmuk, on romanen 18 mil refugiats dels 160 mil que habitaven en aquest camp abans de l’inici de la crisi siriana.

Almenys 15 persones van perdre la vida i 70 van resultar ferides diumenge com a conseqüència dels atacs perpetrats per terroristes de l’EI contra el campament.

Dijous passat, el Ministeri d’Afers Exteriors de Síria va exigir l’ajuda de l’Organització de les Nacions de Unides (ONU) i el Consell de Seguretat de l’ens internacional per obligar els països patrocinadors del terrorisme a treure els terroristes del camp de refugiats palestins d’Al-Yarmuk.

 Font: www.teleSURtv.net