Manifestació 75è aniversari Nakba Palestina – Dissabte 20 Maig


Enguany commemoren el 75è aniversari de la Nakba. 75 anys de crueltat extrema per part d’un règim que busca robar terres palestines, sense deixar-hi a cap persona palestina. La Nakba, catàstrofe en àrab, que va suposar la creació de l’estat d’Israel no és quelcom del passat, sinó que està ben present. 

Des de llavors, les polítiques de colonització, l’expansió dels assentaments, les demolicions de cases, la confiscació de les terres palestines, la destrucció d’escoles, la detenció d’infants, la il·legalització organitzacions palestines de drets humans i un llarguíssim, etc. només han fet que créixer. Les polítiques de colonització, ocupació i apartheid de l’estat d’Israel són contràries a la legalitat internacional. Desde 1948 més de 8 millions de palestines refugiades. Aquest any Israel ha assassinat més de 140 palestines. Actualment està bombarjdejant Gaza, i a dia 11 de maig ja hi ha més de 24 palestines assassinades, incloent 5 infants. AIXÒ ÉS INACCEPTABLE!

Però davant de 75 anys d’apartheid, ocupació i colonialisme, diem: “Ni un dia més.”

Israel només pot seguir cometent aquests crims contra el poble palestí gràcies a la complicitat internacional a nivell institucional, econòmic, cultural, acadèmic i esportiu.

Inspirades per la resistència del poble palestí, la societat civil catalana ens hem mobilitzat i hem pressionat fins a aconseguir una important victòria que marca precedent en l’àmbit mundial: la suspensió de les relacions institucionals amb Israel i la suspensió de l’agermanament entre l’Ajuntament de Barcelona i Tel-Aviv. 

Aquesta mobilització, i tots els anys i esforços dedicats a no silenciar la realitat del poble palestí, demostren que organitzades podem canviar les coses. I així ho seguirem fent. No pararem fins que s’acabin totes les complicitats catalanes amb l’apartheid israelià. ENTRE TOTES PODEM FER CAURE L’APARTHEID ISRAELIÀ.

És incomprensible que la Generalitat de Catalunya en el departament d’Acció segueixi considerant a Israel un país estratègic on invertir, i animant a les empreses catalanes a fer-ho, sense ni tal sols mencionar el risc que això pot suposar per a les persones palestines o fent palès les vulneracions sistemàtiques de drets humans que hi tenen lloc. Exigim inmediatament que la Generalitat deixi de considerar a Israel com a pa´si estratègic. 

Exigim també que l’estat espanyol aturi immediatament la compra i la venta d’armes d’Israel i que la Unió Europea acabi amb el seu tracte preferencial a Israel. 

Precisament així és com s’explica la doble vara de mesurar del món que mira i no fa res, que no fa prou. Només el profund racisme i colonialisme poden explicar la doble vara de medir que usen governs que sí que han pres mesures davant de la invasió russa d’Ucraïna i no davant l’ocupació d’Israel. 

Denunciem la complicitat de la comunitat internacional còmplice dels crims d’Israel. Que compra i ven armes a Israel, mentre aquest segueix amb el seu pla de neteja ètnica al poble palestí.  Fa pocs dies la presidenta de la comissió Úrsula Von der Leyen, en unes declaracions, felicitava Israel pels seus 75 anys fent cas omís a la colonització, els seus crims, la neteja ètnica i l’apartheid.

Fem una crida als mitjans de comunicació, perquè informin sobre els fets reals, sense amagar ni manipular la veritat.

75 anys, 75 anys d’impunitat i rentada de cara. 

27.393,75 dies de neteja ètnica i opressió.

Ni un dia més.

I és per això que nosaltres seguirem treballant per a construir un món on totes les persones tinguin els seus drets. 

Amb la força que ens ha donat aquesta important victòria no pararem fins que acabin totes les complicitats catalanes amb l’apartheid israelià. No pararem fins que el poble palestí pugui viure en llibertat i dignitat a les seves terres. 

Ni un dia més d’assassinats, de checkpoints, de demolicions de cases, de detencions arbitràries, de control del moviment. Ni un dia més de complicitats amb aquests crims!

75 anys són molts anys. Una vida. Moltes vides. 

75 anys, i ni un dia més.

Ni un dia més!

Del riu a la mar, Palestina serà lliure!

Suport a la resistència palestina!

Llibertat inmediata per a totes les preses palestines!

Llibertat, justícia i retorn!

Visca Palestina lliure!