Les tres derrotes d’Israel: Gaza, l’ONU i el Boicot.


El 29 de novembre es va celebrar el Dia Internacional de la Solidaritat amb Palestina. Durant la tarda l ‘Assemblea General de l’ONU va reconèixer a Palestina l’estatus d’Estat observador, la derrota diplomàtica es sumava així a la derrota militar a Gaza (la treva va ser celebrada pels palestins i objecte de burles a Israel). El dia va tancar amb l’anunci de Stevie Wonder, el seu concert en suport a les forces israelià es cancel · lava.

La derrota aquest cop va ser cultural. El boicot va sumar la seva veu.

Palestina obté reconeixement d’Estat a l’ONU. Aquesta decisió, amb 138 vots a favor, 41 abstencions i 9 en contra, obre un nou capítol en un conflicte que es perllonga per més de sis dècades i deixa a Israel i Estats Units en el major aïllament diplomàtic que han conegut mai i obre les portes d’institucions com el Tribunal Penal Internacional als palestins, davant la qual es podria denunciar Israel per crims de guerra.

La derrota diplomàtica:

 

La derrota militar:

Si bé Gaza va patir, una vegada més, els bombardejos d’un exèrcit immensament superior, la treva obtinguda amb Israel, les visites d’autoritats de països àrabs a Gaza durant aquests bombardejos i la resposta global amb manifestacions de suport a Gaza, van suposar un derrota per Israel. Gaza va celebrar la treva com una victòria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La derrota cultural:

Durant la setmana, un grup de 50 intel·lectuals de renom, va cridar a sumar-se al boicot internacional cap a Israel. Pocs dies després, la pressió de l’activisme, va portar a la cancel·lació d’un concert de Stevie Wonder en suport de les ‘forces de defensa’ israelians. Amb força, el boicot es va fer sentir.