Israel paralitza el pagament de milions de dòlars a Palestina


 Israel ha cancel·lat el pagament de més de 127 milions de dòlars a l”autoritat Palestina després de la seva adhesió a la cort Penal Internacional, informen mitjans israelians. Els diners va ser recaptats per Tel Aviv en concepte d”impostos generats en els territoris ocupats.

 

 La decisió va ser pres pel primer ministre, Benjamin Netanyahu, després de realitzar consultes amb el seu gabinet. Alguns funcionaris palestins ja han declarat que es tracta d”un nou crim de guerra d”Israel.

 

Amb aquesta mesura es congela l”entrega d”uns 127 milions de dòlars mensuals recaptats per Israel per l”autoritat casino online Palestina en compliment dels acords de pau.

 

Fa uns dies Palestina va lliurar a l”ONU els documents necessaris per a la seva incorporació a una sèrie d”Institucions Internacionals, inclosa la Cort de l”Haia. En cas de adherir-se al tribunal penal el país podria acusar Israel de crims de guerra.

 

La decisió arriba després que el Consell de Seguretat de l”ONU no aprovés el projecte de resolució sobre la constitució de l”Estat Palestí.

 

L”analista internacional Juan Luiz González Pérez indica que Israel impedeix la incorporació de Palestina a la Cort de l”Haia perquè “està convençut que ha comès crims de guerra” contra aquesta nació.

 

Font: RT Actualitat