Israel mata 17 persones en un nou bombardeig malgrat la treva humanitària a Gaza


Diversos palestins ploren la mort d’un familiar en el bombardeig a una escola de l’ONU a l’hospital Kamal Adwan de Beit Lahia, al nord de la franja de Gaza (Oliver Weiken / EFE) 

 

Almenys 17 persones van morir i un centenar van resultar ferides aquest dijous en un bombardeig aeri israelià sobre el principal mercat de la ciutat de Gaza, ha informat el portaveu del Ministeri de Sanitat de la Franja, Ashraf al Qedra. 

 

El bombardeig es va produir tot i que l’Exèrcit israelià va començar a les 15.00 hores (14.00 hora espanyola) una treva humanitària de quatre hores a Gaza, ha confirmat una portaveu de les Forces Armades. 

 

En un breu comunicat difós per l’Exèrcit israelià, es va informar sobre la “autorització d’una finestra temporal a la Franja de Gaza” entre les 15.00 i les 19.00 hores locals (12.00-16.00 GMT). 

 

El cessament de l’ofensiva israeliana, però, “no s’aplicaria en les àrees on els soldats de l’Exèrcit estan operant actualment”. A més, segons la nota, “els residents no han de tornar a les zones que van ser prèviament evacuades” a instància de les Forces Armades, que han desplaçat a prop de 200.000 persones a l’interior de la Franja i l’únic refugi són les cases de familiars o escoles de l’ONU. 

 

Fonts castrenses van insistir que les raons per a aquesta pausa, “que de cap manera és un alto el foc”, són purament humanitàries. “L’Exèrcit respondrà a qualsevol intent d’aprofitar aquesta finestra humanitària per fer mal a civils o soldats israelians”, s’indicava en el document. 

 

Segons les últimes dades aportades pel Ministeri de Sanitat de Gaza, fins a la data són 1.279 els palestins que han mort a la Franja i més de 6.700 dels quals van resultar ferits. Durant la passada mitjanit van morir al voltant de 67 persones, incloses almenys 15 en un atac de l’aviació israeliana sobre una escola de l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (UNRWA), va exposar l’agència de notícies Maan. 

 

Font: palestinalibre.org