Israel alerta a les seves ambaixades de campanyes de boicot antisraelí


El règim d’Israel ha advertit a les seves ambaixades a tot el món sobre l’augment de les campanyes de boicot a productes israelians, una mesura que pot afectar negativament la seva economia.

 

Mitjançant un informe confidencial, la cancelleria del règim de Tel Aviv ha alertat els seus ambaixadors sobre les creixents onades de boicot als seus productes, mesura que, al seu parer, pot infligir danys en la seva economia i seguretat el 2015, ha informat aquest dijous la agència palestina de notícies SAMA.

 

Aquest document, també, adverteix sobre la possibilitat que la Unió Europea (UE) exigeixi al règim israelià indemnitzacions pels danys que ha infligit en els projectes del bloc europeu en l’ocupada Cisjordània.

 

Un altre camp que es pot veure afectat és el de les infraestructures, després que empreses alemanyes i holandeses retiressin la seva participació en projectes de vies ferroviàries, de tractament d’aigües negres i altres, ha afegit l’informe.

 

En aquest context, les declaracions de l’exprimer ministre Ehud Barak al respecte mostren una profunda preocupació del règim en considerar que aquestes campanyes són una “amenaça estratègica que s’està estenent de manera constant” pel món.

 

A causa de les polítiques arbitràries israelianes contra la població palestina i els plans del règim de Tel Aviv per desenvolupar les seves assentaments a les zones ocupades, el nombre d’iniciatives que busquen evitar o boicotejar els productes israelians al món ha augmentat de manera significativa.

 

En aquest sentit, la campanya “Boicot, Desinversió i Sancions” (BDS), creada fa uns anys amb l’objectiu de pressionar al règim israelià, clama el cessament de l’ocupació de Palestina i advoca per permetre el retorn dels refugiats palestins al seu pàtria.

 

Font: Hispan TV por Palestinalibre.org