Israel admet la seva participació en la mort d’Arafat


Asesinato deArafat por parte de israel

Tanmateix, el titular del règim d’Israel ha afirmat que no s’hauria d’haver eliminat a Arafat, ja que amb ell es podia intercanviar (opinions).

Segons el parer de Peres, la mort d’Arafat ha generat una situació més difícil i complexa.

El líder palestí, Yaser Arafat, va morir l’11 de novembre de 2004, a França, després de diverses setmanes de tractament mèdic.

Per aquell temps les autoritats franceses es van negar a revelar la causa exacta de la mort del líder de l’ANP, emparades en les lleis de privacitat, existien notícies que el servei d’Intel · ligència del règim d’Israel (el Mossad) l’havia enverinat amb tal · li , un element radioactiu.

A finals de novembre, un grup d’experts francesos i suïssos van exhumar el cadàver de Yaser Arafat a Ramal · là, Cisjordània, per aclarir les causes de la seva mort i confirmar si havia estat provocada per enverinament.

Els resultats van revelar la implicació de les autoritats del règim israelià en l’assassinat del líder palestí, atès que les mostres assenyalen que l’enverinament sí que ha estat la causa de la seva mort, ia més hi ha documents que demostren que l’exprimer ministre del règim israelià, Ariel Sharon, havia ordenat l’assassinat d’Arafat durant una conversa amb el seu exministre d’assumptes militars, Shaul Mofaz.