Informe: Israel s’ha annexionat el 99 per cent de l’Àrea C de Cisjordània


Més del 99 per cent de l’àrea C de Cisjordània ha estat confiscat per les autoritats israelianes per establir i expandir assentaments jueus i zones militars tancades, així com reserves naturals, segons ha revelat el Departament de Cultura i Informació de l’Organització per a l’Alliberament de Palestina (OAP) en un detallat informe fet públic ahir. 

 

L’informe es refereix a les recents declaracions oficials de les autoritats israelianes i l’abast de la neteja ètnica sobre el terreny, així com a la imposició de la plena sobirania sobre el territori palestí ocupat. 

 

L’informe sosté que “Israel no només ha utilitzat la militarització i la violència per intimidar el poble palestí i separar la Franja de Gaza de la resta de Palestina mitjançant l’operació Marge Protector, sinó que ha reunit les seves energies i recursos polítics i financers per estendre la seva control i domini sobre Cisjordània i la Jerusalem ocupada mitjançant la confiscació i el robatori de terres palestines i la ràpida expansió d’assentaments, amb la finalitat d’apoderar de tot el territori palestí ocupat abans que s’efectuï la demarcació d’un futur estat palestí “. 

 

“Israel ha instruït als seus funcionaris perquè difonguin declaracions falses que serveixen al seu projecte colonial, malgrat el descontentament popular i les condemnes de les seves polítiques, comportant-se com un estat que exerceix el terrorisme organitzat i els crims de guerra contra la humanitat”, afegeix l’informe. 

 

Informacions internacionals i israelians han revelat que, des de començaments d’aquest mes, el govern israelià ha posat en marxa un pla unilateral dirigit a imposar la seva plena sobirania sobre el territori palestí ocupat, aprofitant-se del silenci internacional per destruir qualsevol possibilitat d’una entesa a la regió . 

 

L’informe de l’OAP diu que Israel roba els recursos naturals de Cisjordània, sobretot a l’àrea C, privant als palestins de 3.500 milions de dòlars anuals, mentre imposa restriccions a les construccions palestines. 

 

D’altra banda, l’informe assenyala l’important creixement dels assentaments israelians en territori palestí, aconseguint un 240 per cent, principalment en els assentaments de Beitar Illit, Modin Illit i Emanuel. L’autoritat israeliana de la terra ha posat a la venda 2.300 habitatges en els assentaments durant aquest any, registrant un increment del 866 per cent en comparació amb el mateix període de l’any passat. 

 

L’informe aborda el discurs polític i ideològic oficial d’Israel, la seva incitació irresponsable i la seva propaganda, que reflecteix explícitament el seu rebuig a un acord de pau amb els palestins. 

 

Segons el departament de cultura i informació de l’OAP, aquestes dades i indicadors confirmen el col · lapse de la solució de dos estats. 

 

Acaba demanant que s’aturin la injustícia, la violència i la militarització israelians contra els palestins i l’establiment d’un calendari específic per posar fi a l’ocupació israeliana. 

 

Demana, a més, que l’ONU emeti una decisió vinculant que estipuli la fi de l’ocupació i la construcció d’un estat palestí amb Jerusalem com la seva capital.

Fuente: Report: Israel seized 99% of Area C in the West Bank

Acerca del traductor: Javier Villate mantiene el blog Disenso, con artículos, análisis y traducciones sobre Palestine, Israel y Medio Oriente. Le puedes seguir en Twitter como @bouleusis

Fuente: Middle East Monitor, / Traducción: Javier Villate, en el Blog Disenso