Iglesias: ‘De moment ens ho han prohibit, no sabem si podrem entrar a Gaza’


“La situació d’apartheid que es viu és una cosa que commou” 

 “És molt dur el que estem veient aquí”, deia Pablo Iglesias. El líder de Podemos visita al costat d’una delegació del seu grup parlamentari a Europa, Israel i Palestina i afegia que, de moment, no han pogut entrar a Gaza. “Els palestins no tenen dret a res, cal defensar el dret dels palestins a tenir sobirania, a tenir una nació, si pot tenir aigua corrent, un estat, la situació d’apartheid que es viu és una cosa que commou i toca l’estómac quan ho veus de prop “, deia Iglesias. 

 Pablo Iglesias al costat de dos eurodiputades de Podemos es troben a Jerusalem participant d’una delegació del seu grup parlamentari a Europa. Iglesias explicava: “No estem al parlament per perdre el temps, el nostre país es mereix que els seus càrrecs públics treballin per la pau i la pau a l’Orient proper és una cosa que ens afecta a tots i això passa per aturar formes de violència que condemnen la població palestina a una situació inacceptable “. 

 En el moment de la connexió telefònica es trobaven a Jerusalem i intenten entrar a Gaza tot i que de moment “ens ho han prohibit”. El líder de Podemos afegia que el seu treball és contribuir a denunciar “una situació colonial que col · loca a la població palestina en una situació equivalent a l’Apartheid a Àfrica”. 

 “És molt dur el que estem veient aquí”, continuava dient, “com hi ha dos mons i els palestins no tenen dret a res, cal defensar el dret dels palestins a tenir sobirania, a tenir una nació, si pot tenir aigua corrent , un estat, la situació d’apartheid que es viu és una cosa que commou i toca l’estómac quan el veus de prop “. 

 

 Esglésies respon a les crítiques 

 També abordava les crítiques que rep Podemos: “Porten dient que ens anem a dissoldre com un terròs de sucre des del mes de gener però la realitat és molt tossuda i cada vegada hi ha més cercles, més il · lusió”, deia. Afegia que estan en un procés “preciós” de discussió per a l’assemblea que celebraran a la tardor i de la qual creu que sortiran “reforçats”. 

 

Pablo Iglesias: “El que està fent el PP és canviar les regles en l’últim minut” 

 “Això és com si un equip de futbol va perdent i quan queden 10 minuts proposa que es canviïn les regles”, deia Pablo Iglesias sobre la reforma electoral que vol impulsar el govern però afegia: “La voluntat de la gent és imparable encara que canviïn les regles del joc “.

Font: cuatro.com    

En español desde palestinalibre.org