Hospitals de Gaza: Objectiu militar d’Israel


 

Hospital Jerusalem de Gaza, impactat i incendiat pels míssils israelians

Ningú pot entendre perquè Israel ha considerat els hospitals i recintes mèdics de Gaza com a objectiu militar a bombardejar. Gairebé tots els recintes clínics de la zona van ser atacats durant aquesta agressió que va entrar en el seu dotzè dia. 

 

Les macabres xifres han convertit els titulars dels informatius en rutina, cada dia es repeteixen les mateixes notícies. 

 

Ja no sorprèn sentir que Israel ha bombardejat cases plenes de nens i ha assassinat a famílies completes, tampoc preocupa el fet que Israel ha bombardejat i destruït tot el sistema d’aigua potable, sotmetent a gran part de la població a una catàstrofe sanitària, i ara sentir que l’artilleria o l’aviació militar israeliana, han atacat hospitals, tampoc causa estranyesa. Sembla això és una cosa més de la rutina informativa que simplement reporta fets freqüents i tradicionals i xifres de morts, com si fossin un còmput d’un concurs o subhasta amb quantitats que van en augment. 

 

Durant aquesta agressió israeliana a la franja de Gaza, que ja porta 12 dies, i el ferri bloqueig israelià que porta més de 8 anys, que ha generat una dramàtica escases de medicaments i instrumental sanitari, els metges i equips de suport en tots els hospitals duen a terme una titànica i increïble tasca per atendre aquesta gegantina allau de ferits que va superar els 2.300 palestins de totes les edats i condicions de gravetat. 

 

A això se suma el bombardeig permanent als hospitals! 

 

Fa un parell de dies, l’artilleria israeliana bombardeig els pisos superiors de l’Hospital de Beit Hanun. El sector atacat correspon a la secció pediàtrica de l’hospital, la farmàcia i les oficines de la direcció del recinte. Hores després, un avió militar va llançar un míssil sobre el terrat de l’hospital, destruint els dipòsits d’aigua i per tant deixant aquest recinte inoperatiu i sense el vital element. Aquest fet va obligar a desallotjar tots els pacients. 

 

En un comunicat de l’Organització Mundial de Salut OMS, va indicar que només el dia d’avui (18-07-2014), Israel va bombardejar dos hospitals i 3 consultoris. 

 

El dia d’ahir, novament, l’Hospital Wafa, va ser bombardejat, tot i comptar dins dels seus recintes amb els voluntaris estrangers que van formar escuts humans per evitar el bombardeig. Sectors importants d’aquest hospital, van ser inutilitzats i es va haver de traslladar els pacients en lliteres ja que els ascensors van ser inutilitzats. Molts dels pacients van ser ferits entre ells malalts amb paràlisi parcial o total i altres en estat de inconsciència. 

 

Altres pacients no van ser traslladats a causa de la manca d’espais en altres recintes. 

 

Cal assenyalar que els militars israelians han bombardejat en 5 oportunitats anteriors aquest mateix recinte i ahir, es van comunicar amb la direcció de l’hospital anunciant que serà novament bombardejat, exigint desallotjar l’edifici, el que va motivar la presència dels voluntaris que van formar els escuts humans, per evitar bombardejos, sense el resultat esperat, ja que Israel va fer cas omís a la presència d’estrangers endins. 

 

Cal assenyalar que una campanya per les xarxes socials es va dur a terme (Hashtag # StopBombingWafa), per pressionar Israel a suspendre els bombardejos, sense resultats ja que finalment Israel va concretar les seves amenaces. 

 

Per minimitzar els danys, la direcció de l’hospital va optar per portar els pacients a la sala de recepció, ubicada a la planta baixa de l’immoble.

 

Foto Agència Maan, Frontis Hospital Wafa 

 

Amb anterioritat, l’Hospital Clínic Mabarra per a discapacitats, va ser bombardejat, assassinant a 4 nens amb discapacitat, que es trobaven hospitalitzats.

Així va quedar l’hospital clinic Mabarra de discapacitats – Foto Agència Maan 

 

 Al seu torn, ahir dijous, un cop iniciada la invasió terrestre a Gaza, Els blindats israelians van llançar els seus projectils cap a l’Hospital Jerusalem causant incendis en diverses de les seves unitats. 

 

 A l’inici de les operacions militars sobre Gaza, el dia 9 de juliol, L’Hospital Europeu de Gaza, va ser aconseguit per diversos projectils causant danys a les seves instal.lacions i deixant a 3 pacients ferits.

Font: Agencia Maan y Corresponsal en Jerusalén – Palestina