Hillary Clinton: ‘Lluitaré contra el BDS i la condició d’Estat de Palestina’


En una carta enviada aquest dilluns a l’empresari de nacionalitat nord-americana i israeliana Haim Saban, l’ex Secretària d’Estat dels Estats Units, Hilary Clinton, va expressar la seva ” preocupació ” pels intents de boicot contra Israel, tant comercials com acadèmics.

 

 En la seva carta, Clinton va escriure que “busca el consell de Saban per treballar junts – per fora de les línies del partit i amb diversitat de veus- en revertir aquesta tendència amb informació i així, lluitar contra aquests intents d’aïllar i deslegitimar Israel”.

 

“El BDS busca castigar Israel i dictar com israelians i palestins haurien resoldre l’assumpte principal de la seva conflicte. Aquest no és el camí a la pau “, va sostenir Clinton. “La seguretat i futur d’Israel depenen de tenir dos Estats per a dos pobles, però això només pot aconseguir-se a través de negociacions directes entre israelians i palestins. No pot ser imposat des de fora o per decisions unilaterals “, ha afegit.

 

Clinton va expressar, a més, que aconsellarà a representants electes, empresaris i líders comunitaris amb idees sobre com combatre el BDS.

 

“Necessitem comprometre a totes les persones de bona fe, sense importar la seva ideologia política, per explicar per què el BDS és una campanya contraproduent per a la pau i per què mal a israelians i palestins”, ha manifestat.

 

Clinton també va recordar que quan era secretària d’Estat es va oposar a “dotzenes de resolucions anti Israel” en fòrums internacionals. “Em vaig oposar a l’Informe Goldstone i vaig deixar en clar que Israel ha de tenir el dret de defensar-se com qualsevol altre país i em vaig assegurar que Estats Units bloquegés els intents dels palestins a les Nacions Unides per declarar unilateralment la condició d’Estat”, es va esplaiar .

 

“Vaig deixar en clar que Amèrica sempre defensarà a Israel – i això és el que sempre faré com a president”, ha conclòs, segons ha informat el diari Arutz Sheva.

 
font:

Hillary Clinton: "Lluitaré contra el BDS i la condició d'Estat de l'Autoritat Palestina"
Iton Gadol