‘Hamas no té res a veure amb el segrest dels 3 israelians’


El portaveu de la policia del règim d’Israel, Micky Rosenfeld, va reconèixer divendres que no hi ha cap vincle entre el Moviment de Resistència Islàmica Palestina (Hamas) i l’assassinat dels tres joves colons israelians. 

 

En una entrevista a la cadena britànica BBC, Rosenfeld va afirmar que els autors de l’assassinat dels joves israelians no operaven sota les ordres de Hamas i formaven part d’una cèl · lula solitària. 

 

D’haver ordenat HAMAS el segrest a una de les seves cèl · lules, probablement el règim israelià ho hauria sabut amb antelació. No obstant això, va continuar Rosenfeld, grups “solitaris” són més difícils de rastrejar. 

 

Segons el parer de Rosenfeld, la recent onada d’operacions militars del règim israelià a l’assetjada franja de Gaza podria haver desencadenat inicialment per falses i inexactes al · legacions. 

 

Després de l’aparició dels cadàvers dels colons israelians, desapareguts el 12 de juny a Cisjordània, el règim d’Israel va acusar Hamas del segrest posterior assassinat d’aquests; però, Hamas ha assegurat que aquestes acusacions tenien com a objectiu torpedinar el recent acord de reconciliació assolit entre ells i Al-Fatah (Moviment Palestí d’Alliberament Nacional). 

 

Sota aquestes acusacions, el règim d’Israel va començar el passat 7 de juliol a bombardejar per aire i terra diverses zones en l’assetjada franja de Gaza, on fins al moment al voltant de 940 palestins han mort i més de 5700 han resultat ferits. 

 

Font: naj / ANZ