Gaza viu la seva jornada més cruenta amb 119 morts i 500 ferits


Avions de combat i tancs israelians van matar 119 palestins i van ferir 500 a Gaza ahir, dimecres, segons fonts sanitàries a la Franja, el que converteix la jornada de dimecres en la més sagnant de l’actual ofensiva familiar israeliana a l’enclavament. 

 El portaveu del Ministeri de Sanitat a Gaza, Ashraf al Qedra, ha especificat que els dos successos més greus van tenir lloc quan l’artilleria israeliana va aconseguir una escola regentada per l’ONU al nord de Gaza i un mercat a la capital de la Franja. Israel havia estat avisada en 17 ocasions de l’existència de l’escola, plena de dones i nens. 

 “Vint persones van morir en els atacs de tancs al col · legi Abu Hussein a Jabalia, i altres vint en el mercat públic de Shayaía”, ha aclarit l’Qedra ahir a la nit, abans d’afegir que “una altra vintena de cossos van ser recollits d’entre la runa en al sud de la Franja de Gaza “. 

 El portaveu ha precisat que la suma de morts des de l’inici de la campanya israeliana, el passat 8 de juliol, s’eleva a 1.349 i els ferits a més de 7.500, i que majoritàriament es tracta de dones i nens. 

 zona catastròfica 

 El president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha declarat aquest dimecres la Franja de Gaza com a zona catastròfica, i alhora ha sol · licitat al secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que prengui les mesures necessàries per a l’establiment de corredors humanitaris . 

 “Demano urgentment al seu excel · lència que faci els esforços necessaris per establir corredors humanitaris a la Franja per facilitar el lliurament i accés d’ajuda humanitària i per crear un espai humanitari on les famílies desplaçades puguin tenir seguretat davant els bombardejos israelians”, ha afegit. 

 EUA lliurament més munició a Israel 

 El Govern dels Estats Units ha acceptat aquest dimecres la petició d’Israel de lliurar més municions al seu Exèrcit, enmig de la devastadora ofensiva israeliana contra la franja de Gaza. 

 En base a les informacions facilitades per la cadena de televisió nord-americana CNN, que cita fonts governamentals, no es tracta d’una venda d’emergència. Entre les municions hi ha projectils de morter de 120 mil · límetres i munició de llançagranades de 40 mil · límetres. 

 Aquesta mateixa font ha indicat que aquestes municions seran lliurades l’arsenal que els Estats Units manté a Israel, el valor puja a més de mil milions de dòlars (uns 746.500.000 d’euros). 

16.000 reservistes 

 L’Exèrcit israelià ha cridat a files a 16.000 reservistes per tal d’unir-se a les tropes actualment desplegades a Gaza i reforçar l’ofensiva que avui entra en el seu vintè quarta jornada a la Franja, segons fonts militars. 

 Una portaveu de l’Exèrcit israelià ha confirmat a Efe que la crida va ser realitzat en la vigília i que les forces tenen per missió reforçar i reemplaçar les actuals tropes que es troben sobre el terreny a Gaza. 

 D’acord amb mitjans locals, amb el reclutament de tropes addicionals s’eleven a 86.000 els soldats que participen en la campanya en curs. 

 

Font: palestinalibre.org