En senyal de protesta al bloqueig, estudiants de Gaza llancen els seus diplomes al mar


 Aquest diumenge, estudiants universitaris de la Franja de Gaza, van llançar els seus diplomes al Mar Mediterrani amb la finalitat de protestar pel bloqueig permanent que els ha impedit complir els seus somnis, van declarar a l’agència a Ma’an.

 Els estudiants de la assetjada Franja de Gaza llancen els seus diplomes al mar Mediterrani per protestar per l’estat de setge permanent al territori el passat, 8 febrer 2015.

 El setge a la zona ha arruïnat les esperances dels estudiants que volen estudiar a l’estranger per continuar la seva educació, ja que estan aïllats a causa del tancament del pas de Rafah per Egipte, així com el setge israelià.

 En resposta, dotzenes d’estudiants van decidir llançar simbòlicament els seus títols al mar per protestar contra el bloqueig israelià-egipci que apliquen conjuntament a la Franja de Gaza.

 Un manifestant va dir que havia “perdut la confiança en la humanitat i els seus consells de drets humans.”

 Un altre estudiant va indicar que havia estat admès en una universitat a l’estranger, però estava incapacitat de sortir i continuar els seus estudis a causa del tancament del pas de Rafah, únic pas fronterer de la franja que no passa per Israel.

 Els estudiants van fer una crida a la comunitat internacional, en particular a la Lliga Àrab ia l’Organització de Cooperació Islàmica, a complir les seves responsabilitats cap a la zona bloquejada.

 Al gener, centenars de persones de la assetjada Franja de Gaza es van unir en una protesta contra el tancament prolongat del pas fronterer de Rafah per les autoritats egípcies. Els manifestants palestins van exigir que Egipte torni a obrir aquest punt fronterer.

 Més de 25.000 pacients i estudiants estan en llista d’espera per utilitzar el pas de Rafah per poder rebre tractament mèdic i continuar amb els seus estudis a l’estranger, han informat funcionaris palestins.

 Els analistes acusen Egipte d’actuar com a representant d’Israel en el manteniment d’aquests llargs anys de bloqueig per part de Tel Aviv.

 “El bloqueig egipci de Gaza és il·legal. Està en contra de tot tipus d’ètica i contra el dret internacional humanitari i és un càstig col·lectiu”, va dir l’analista polític Hani al-Basous.

 Gaza ha estat bloquejada des de juny de 2007, situació que ha provocat un descens en el nivell de vida, i ha incrementat d’una manera sense precedents els nivells d’atur i pobresa implacable.

 informació

 – In protest of siege, stranded Gaza students Hurl diplomes into the sigui, Agència Ma’an

 – Students protest Israel-Egypt siege on Gaza Strip, Press TV

 

Font: Agència Ma’ an i Press TV / Traducció castellà: Palestinalibre.org