Els bombardejos israelians sobre Gaza deixen almenys 100 morts


Una nena palestina ha mort a causa de les ferides sofertes pels trets d’artilleria contra la localitat de Rafah, situada a la frontera amb Egipte | Una nena palestina ha mort a causa de les ferides sofertes pels trets d’artilleria contra la localitat de Rafah , situada a la frontera amb Egipte 

 Gaza (EFE). – Dues persones han mort avui en un bombardeig israelià contra un vehicle que circulava pel camp de refugiats palestins d’Al Bureij, al centre de Gaza, cosa que eleva a 100 els palestins morts i gairebé 700 els ferits durant els quatre dies d’ofensiva militar israeliana, han informat fonts mèdiques. 

Entre les últimes víctimes mortals dels atacs de l’aviació israeliana abans de l’alba figuren vuit persones, entre elles un nen petit i un altre de 7 anys, ha informat el Ministeri de Sanitat a Gaza. 

L’Exèrcit israelià va bombardejar aquest divendres dins de l’ofensiva militar “Marge protector” amb intensitat Gaza, mentre que les milícies palestines van continuar amb el llançament de coets contra Israel. El bombardeig més greu es va produir contra un habitatge de la ciutat de Rafah, al sud de Gaza, on cinc membres de la mateixa família van perdre la vida, un acte sense previ avís que segons els veïns, va destruir completament l’edifici i diverses propietats veïnes. 

Avions i embarcacions de guerra d’Israel van atacar de matinada uns 50 objectius a la Franja, entre ells quatre cases, una d’elles pròxima a un túnel al sud de Gaza. D’acord a organitzacions humanitàries, més de 300 habitatges de la franja han estat totalment destruïdes i diverses severament danyades, que han deixat més de dues mil persones sense llar. 

L’Exèrcit israelià ha indicat en un comunicat que en les últimes 24 hores ha atacat aproximadament 210 llocs en l’enclavament palestí com llançadores de coets de llarg abast, instal · lacions de Hamàs, subterranis per al contraban d’armament o complexos on s’entrenen grups armats. Israel diu haver atacat al voltant de 1.090 objectius per mar i aire des de l’inici de l’ofensiva “Marge Protector” el 8 de juliol.