Dones soldats d’Israel posen amb productes regalats per Garnier i provoquen un boicot


El passat dijous 31 de juliol, van publicar diverses imatges en el perfil d’aquesta xarxa social acompanyades d’un missatge en què explicaven: “És un honor portar aquests paquets de cura femení a les nostres estimades noies de les Forces de Defensa Israelians. Els paquets enviats avui contenien milers de productes de cura personal per a les nostres noies, protectores d’Israel. fins i tot han rebut sabons facials i desodorants minerals, perquè puguin cuidar fins i tot mentre defensen el país. Volem donar les gràcies públicament a Garnier Israel per la seva fantàstica donació de sabons facials, desodorants i desodorants minerals “.  

Una foto d’un grup de dones de l’exèrcit d’Israel ha encès, més si és possible, la polèmica generada pel conflicte entre Israel i Palestina, que ara viu unes hores de treva. 

A la imatge es pot veure a cinc dones soldat, vestides de verd camuflatge i en el que sembla ser un campament militar pel tanc que s’aprecia al fons. Les cinc noies somriuen a la càmera envoltades de desenes de productes cosmètics (desodorants en esprai i en roll-on i gels facials, principalment) de la marca Garnier. 

 

La fotografia va ser publicada originàriament a la pàgina de Facebook de Stand With Us, que es defineix com una organització sense ànim de lucre que dóna suport a Israel al voltant del món i que busca “combatre l’extremisme i l’antisemitisme”, com assegura al seu web .

 En cinc dies la publicació ha tingut més de 11.000 M’agrada a Facebook i ha estat compartida més de 18.000 vegades. Dels seus més de 2.600 comentaris molts donen suport a Israel i als seus soldats, però encara molts més expressen un rebuig absolut a Garnier ia la seva acció. Fins i tot hi ha un comentari que ha aconseguit més de 2.000 M’Agrada d’altres usuaris i que diu: “És molt trist. Els palestins no tenen ni el més bàsic. No tenen ni menjar ni aigua neta i l’exèrcit israelià li donen luxes. En què s’està convertint el món? “

 La imatge s’ha fet ràpidament popular a Internet, sovint acompanyada en les xarxes socials per l’etiqueta # boicotGarnier i # boicotIsrael. La polèmica ha donat peu a que molts ciutadans demanin tant el boicot als productes israelians que es venen a Espanya com als d’aquesta marca cosmètica, una firma de gamma baixa que pertany al gegant cosmètic L’Oréal. El Huffington Post ha intentat posar-se en contacte, sense èxit, tant amb Garnier Espanya com amb L’Oréal per conèixer la seva versió sobre això.

Font: palestinalibre.org