La setmana passada vam realitzar el curs d’actuació envers riscs tecnològics, una de les activitats programades del projecte de cooperació de la mà de dos companys catalans. La Míriam i l’Oscar van realitzar un gran treball aconseguint que els bombers de Nablus gaudissin a la vegada que aprenien noves tècniques d’intervenció.

Els dos primers dies van ser els més difícils, classes teòriques però bàsiques per entendre els processos i les reaccions químiques, per la intervenció amb aquest tipus de materials.

 

Els tallers i els simulacres van servir per posar en pràctica allò ensenyat a l’aula i gràcies a la incorporació de materials nous, com per exemple els vestits de protecció química, tot semblava més real.

Ha estat molt emotiu i s’han forjat noves amistats entre el poble català i el palestí, aquest, com sempre, ens ha rebut amb el cor obert. 

Des d’aquí volem agrair la dedicació de la Míriam i l’Oscar, els dos bombers de Barcelona, per la seva dedicació en aquest projecte tan important per a nosaltres i tan fonamental per a la gent de Nablus.

També volem agrair la tasca de la Laila com a traductora durant el projecte.

Tan les fotografies com la redacció ens les ha facilitades l’Alba López, encarregada del projecte a Nablus.

Visiteu-nos a la nostra pàgina de facebook:  www.facebook.com/comunitatpalestinacatalunya