Concentració 6 Juliol: Llibertat Juana Ruiz


Crida solidària amb Juana Ruiz Rishmawi, per la llibertat de totes les preses polítiques palestines i per la fi de la complicitat de les institucions catalanes amb l’apartheid
Agitació solidària el primer cap de setmana de juliol
Mobilitzacions el dimarts 6 de juliol

El proper dimecres 7 de juliol de 2021, la nostra companya i amiga Juana Ruiz Rishmawi, Juani, serà jutjada per un tribunal militar de l’estat d’Israel. El judici arriba un mes després de la primera data fixada: la seva advocada no va rebre el permís per trobar-se amb ella per preparar la seva defensa fins el vespreabans del judici. Des que va ser detinguda i empresonada el 13 d’abril, la Juani ha patit tot tipus de vulneració de drets humans. L’allargament excessiu de la vista judicial en tribunal militar és una condemna avançada.

Aquesta vulneració de drets humans, però, no la pateix només la Juani. Malauradament, és una
constant que l’Estat d’Israel aplica contra la població palestina en general
; i ara també, contra les
solidàries internacionalistes. Des que va començar la Nakba (catàstrofe en àrab) el 15 de maig de 1948 amb la creació de l’estat d’Israel, la repressió és el dia a dia de Palestina. Des d’aleshores, són milers les persones assassinades, detingudes, i refugiades. La repressió de l’estat d’Israel busca destruir una població que, avui dia, segueix ben activa.

Fa només poques setmanes, assistíem a l’enèsima escalada de violència i brutalitat per part de l’estat d’Israel contra la població palestina, tant a Cisjordània i Jerusalem est, com a la Palestina històrica del 48 (el que Israel considera el seu territori) i, molt especialment, a Gaza, la presó a l’aire lliure més gran del món. Els focus mediàtics internacionals han desaparegut, però no ho han fet els assassinats, les demolicions de cases, la repressió brutal de l’estat d’Israel contra la població palestina.

Aquests dies, l’Estat d’Israel només surt als mitjans per la formació d’un nou govern, però aquest nou govern s’ha estrenat amb més bombardejos a la Franja de Gaza. Les brutals agressions de l’exèrcit, la policia i els colons sionistes segueixen. Els assentaments avancen, la destrucció colonitzadora de Sheikh Jarrah i Silwan segueix, els assassinats continuen, la repressió no cessa. I la nostra companya i amiga Juani segueix empresonada, com més de 4.000 palestins i palestines.

A més, segueix també la repressió contra la solidaritat: les oficines de Health Work Committees van ser arrasades altre cop per l’exèrcit amb l’objectiu de tancar l’organització definitivament. Estan perseguint la solidaritat, mentre acusen les entitats cooperants de col·laborar o finançar organitzacions titllades de terroristes. Això és el que fa l’estat d’Israel: acusar l’Ajuntament de Barcelona o la Generalitat de Catalunya de ser còmplices de suposades accions terroristes.

Cal trencar immediatament tota col·laboració amb l’estat d’Israel: prou complicitat amb l’apartheid! És només gràcies a la complicitat internacional d’estats, empreses i institucions que l’estat d’Israel pot implementar aquest règim d’apartheid, colonització i ocupació contra el poble palestí. El cas de la detenció de la Juani és una escalada més en la repressió a la solidaritat amb el poble palestí, i és per això que cal que actuem totes. Serà només quan s’aïlli l’apartheid d’Israel de manera internacional, tal i com ens demana el poble palestí mitjançant la campanya BDS, de boicot, desinversions i sancions a l’estat d’Israel, que aquest es veurà obligat a respectar els drets del poble palestí.

Per tot això, fem una crida:

  • a fer agitació solidària el primer cap de setmana de juliol (pancartes, cartells, etc.)
  • a sumar-vos a les mobilitzacions solidàries que estem impulsant a Catalunya, seguint la crida feta per la campanya estatal, i que tindran lloc el dimarts 6 de juliol de 2021.
    • Barcelona, 19 h, a pl. Sant Jaume
    • Girona, 19 h, al Pont de Pedra
    • Sabadell, 19 h, a Pl. Sant Roc

Feu-nos saber si us afegiu a alguna de les convocatòries ja fetes o n’organitzeu una de pròpia al vostre poble, vila o ciutat; podeu escriure’ns a grupsuportjuani@gmail.com. Fem-nos ressò de totes les convocatòries, enfortim totes les mobilitzacions!

Grup de Suport a la Campanya #llibertatJuana de Catalunya
23 de juny de 2021

Crida a les institucions catalanes

Les institucions catalanes tenen l’oportunitat d’enviar un missatge clar a Israel, que és que no s’hi faran tractes fins que no respecti els drets del poble palestí. Per tot això, exigim:
• La llibertat immediata de Juana Ruiz, de la resta de persones de HWC i de totes les preses polítiques palestines, i la reparació dels innombrables danys instigats.
• El cessament de la criminalització per part de l’Estat d’Israel contra les entitats de drets humans que treballen a Palestina
• El respecte, per part de l’Estat d’Israel, del Dret Internacional Humanitari i dels Drets Humans de la població palestina
• Als donants dels Països Catalans dels projectes de cooperació al desenvolupament i humanitaris finançats a Palestina: que exigeixin a l’Estat d’Israel la reparació material dels béns adquirits amb fons de la cooperació que han estat danyats i/o confiscats a les organitzacions de la societat civil palestina.
• Als ajuntaments catalans, a l’ACCD, al Govern català i al Govern espanyol: que duguin a terme de forma urgent les accions necessàries per l’alliberament de Juana i que trenquin tots els vincles amb Israel mentre aquest no rno respecti els drets del poble palestí tal i com recomana el nou informe de Human Rights Watch.

Per si voleu saber-ne més

• “L’Estat d’Israel vol destruir qualsevol cosa que permeti millorar la vida de la societat palestina” Entrevista ia Directa a Laura Roger Escribà, membre Grup Suport Juani Rishmawi
Twitter de la campanya catalana de solidaritat amb la Juani
• Sense dret a tenir por, sense dret a la vida, article d’opinió de Marc Rodríguez, del Grup de Suport a la Campanya #llibertatJuana de Catalunya
Twitter de la campanya estatal de solidaritat amb la Juani
Web de la campanya estatal de solidaritat amb la Juani
Entrevista a Radio Pimienta que realizó a Juani Rishmawi horas antes de su detención