Comunitat palestina a Bèlgica demandarà Israel


 

Els palestins residents a Bèlgica tenen previst presentar una demanda contra el règim d’Israel pels seus crims de guerra, en particular durant la seva recent ofensiva a la franja de Gaza. 

 

Els membres de la comunitat palestina a Bèlgica han començat a consultar a advocats ia grups defensors dels drets humans per demanar als militars israelians davant les corts del país europeu, revela un comunicat del Departament de la Diàspora de l’Organització per a l’Alliberament de Palestina . 

 

El comunicat, publicat aquest dilluns, cita el president de la comunitat palestina a Bèlgica, Hamdan Dmeiri, qui revela que es poden presentar denúncies per crims de guerra i contra la humanitat, encara que els presumptes delictes siguin comesos en altres països. 

 

Segons Dmeiri, la llei d’aquest país permet a qualsevol palestí amb nacionalitat belga o que gaudeixi d’asil polític en el seu territori de presentar una demanda contra les autoritats israelianes. 

 

També indica que els palestins que han estat vivint legalment a Bèlgica per almenys tres anys tenen dret a presentar una querella contra els líders israelians. 

 

La setmana passada, el Moviment Palestí d’Alliberament Nacional, Al-Fatah, va assegurar que els palestins demandaran aviat al règim israelià davant la Cort Penal Internacional (CPI) per l’ocupació de Cisjordània i els crims de guerra comesos a la Franja de Gaza. 

 

En els 51 dies d’agressions israelianes contra Gaza, van perdre la vida almenys 2159 palestins, entre ells uns 530 nens, mentre que altres 11.100 van resultar ferits. 

 

Font: Hispan TV  

Desde Palestinalibre.org