Com seria Espanya si fos Palestina?


 

Des de la seva proclamació el 1948, l’Estat d’Israel ha anat reduint el territori de Palestina. Per fer més gràfica la idea per al món occidental, aquest mapa mostra una analogia de com seria Espanya si li passés el que als palestins. 

 

Des que l’ONU va adjudicar més de la meitat del seu territori a Israel, els més de 4 milions d’habitants de l’Estat de Palestina han vist reduir el seu territori en més del 70%, segregant a reubicar-se en dues regions aïllades entre si, que són Cisjordània i la Franja de Gaza, la superfície conjunta suma 6.200 quilòmetres quadrats, segons escriu Público.es. 

 

A través del seu compte a Twitter, Juan Segòvia va publicar un mapa que mostra com seria Espanya en el cas hipotètic que l’ONU hagués disposat seves terres per a la creació de l’Estat d’Israel. 

 

La comparació amb Espanya sorgeix després que la Federació Palestina de Xile recrear amb una sèrie d’imatges com seria en l’actualitat aquest país sud-americà si Israel hagués “ocupat” el seu territori. 

 

La Federació il · lustra el contorn geogràfic del país sud-americà abans de 1947, any en el qual les Nacions Unides va aprovar la divisió de Palestina en dos Estats, un de jueu i un altre àrab. 

 

El passat 7 de juliol el Exèrcit israelià va posar en marxa l’operatiu Vora Protector (‘Protective Edge’) contra la Franja de Gaza en resposta a desenes de coets llançats des de l’enclavament palestí. Durant els 22 dies d’operació israeliana contra la franja de Gaza han mort més de 1.100 palestins i 53 israelians. 

 

Font: RT Actualidad


2 Comments

  1. neggram benadryl allergy plus congestion ultratabs It is estimated that around 30, 000 establishments will face disruption, including pubs linked to Enterprise Inns, Trust Inns, Wetherspoons and Wells and Young s cialis online cheap Amanda Nicholson, James Mahon, Angela Boland, Sophie Beale, Kerry Dwan, Nigel Fleeman, Juliet Hockenhull, and Yenal Dundar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *