Colons i soldats israelians irrompen en Mesquita Al-Aqsa


 Un grup de colons, acompanyats per forces israelianes, va irrompre a la Mesquita Al-Aqsa, a Al-Quds (Jerusalem), en un nou acte provocatiu que ha causat gran indignació entre els palestins.

 

Segons els informes locals, els colons van aprofitar el mal temps per quedar-se dins del recinte sagrat dels musulmans, tot i que els fidels van protestar cridant lemes.

 

En el moment del succés, un grup de residents d’Al-Quds realitzava una protesta al recinte de la mesquita en protesta pels repetits assalts a Al-Aqsa, fets que consideren profanacions.

 

Prèviament, la Fundació Al-Aqsa per a la Dotació i el Patrimoni, una organització no governamental palestina, va indicar en el seu informe que prop de 14.000 israelians, la majoria d’ells colons extremistes, han entrat a la força a les Esplanades de les Mesquites des del principi de 2014.

 

En les últimes dècades, el règim israelià s’ha esforçat per canviar la composició demogràfica d’Al-Quds amb la construcció assentaments il·legals, destruint llocs històrics i expulsant la població palestina.

 

La Mesquita Al-Aqsa és un lloc molt important per als musulmans. El règim israelià, que es considera a si mateix el principal propietari dels territoris palestins, des de l’inici de la seva ocupació, somia amb destruir aquesta mesquita, per tal de transformar-la en un temple jueu.

 

Font: Hispan TV