Assemblea oberta a tota la ciutadania. Comencem la recollida de les 3.750 asignatures per posar fi a l’agermanament entre BCN i Tel Aviv. Vine i participa!


Carta de la Comunitat Palestina de Catalunya a la ciutadania de Barcelona i Catalunya

Barcelona, 4 de novembre de 2022

Estimat/da,

Com potser ja saps, 109 organitzacions barcelonines i catalanes estem impulsant la campanya perquè l’Ajuntament de BCN suspengui relacions amb Israel i el seu agermanament amb Tel Aviv. Al llarg del darrer any la campanya ha guanyant adhesions d’organitzacions veïnals, sindicals, juvenils i interculturals molt importants. També hem vist com es sincronitzava la nostra veu amb la d’altres organitzacions molt respectades com Amnistia Internacional o el mateix Parlament de Catalunya que recentment han acusat l’estat d’Israel de ser un “sistema d’apartheid”. Tot això ha facilitat que el govern de Barcelona se senti cada cop més fort i acompanyat per suspendre les relacions i l’agermanament durant aquesta legislatura, i així ens ho ha fet saber recentment.

Com bé saps, però, en política no es pot dir blat fins que sigui al sac i ben lligat. Estem més a prop que mai d’aconseguir-ho, però, precisament per això, preveiem que les pressions del lobby seran més fortes que mai. Cal per tant que acompanyem amb tota la força i capacitat de mobilització aquest tram final de campanya. És per això que acabem d’iniciar una iniciativa ciutadana que consisteix en recollir 3.750 signatures per entrar al ple de l’ajuntament del mes de desembre la nostra reivindicació. Volem que aquest procés de recollida de signatures serveixi per activar tota la ciutadania barcelonina contraria a la guerra, el racisme, el militarisme i el colonialisme, aconseguint-la fer una iniciativa popular imparable. Comptem amb tu per aconseguir-ho. Si hi estàs d’acord et proposem:

  • Si estàs empadronat a Barcelona i tens més de 16 anys signa la iniciativa via web (es triga 5 minuts, cal un pèl de paciència. No cal tenir DNI, només passaport).
  • Segueix-nos a les xarxes socials i reenvia a les teves amistats aquesta carta i els vídeos i notícies sobre la campanya que anem publicant.  

Moltíssimes gràcies pel cop de mà! Una forta abraçada!

Cordialment,

Junta de la Comunitat Palestina de Catalunya