Boicot contra Israel en Universitat de Califòrnia


 Un sindicat nord-americà de la Universitat de Califòrnia està tractant d’aprovar formalment un boicot contra el règim d’Israel pels crims comesos contra el poble palestí, ha informat aquest dimecres el canal de notícies ?? PressTV ??.

 La unió de treballadors i estudiants de la Universitat de Califòrnia (UAW) votarà demà dijous una iniciativa electoral per donar suport al moviment Boicot, Desinversió i Sancions (BDS, per les seves sigles en anglès) contra el règim de Tel Aviv.

 El text de la iniciativa d’aquest grup que representa 13.000 estudiants, docents i tutors crida al boicot fins que el règim israelià “compleixi amb les lleis internacionals i respecti els drets dels palestins”.En aquest sentit, la UAW ha instat a la Universitat de Califòrnia a desinvertir en companyies que, segons el BDS, són “còmplices de l’ocupació israeliana i les seves polítiques d’apartheid”.

 Cada vegada són més les associacions i moviments que s’incorporen a la campanya internacional que advoca per boicotejar les entitats tant econòmiques com acadèmiques del règim israelià.

 L’any passat, l’Associació d’Estudis Americans (ASA, per les seves sigles en anglès), la major i més antiga associació que participa en estudis interdisciplinaris de la cultura i la història dels EUA, es va mostrar a favor de recolzar la campanya internacional de BDS contra les universitats israelianes.

 El passat mes d’abril va adoptar una postura similar l’Associació per a Estudis Asiàtics-Nord-americans.

 El BDS truca al bloqueig de productes israelians ia qualsevol col·laboració amb el règim d’Israel. El seu boicot cultural és tan fort que ha aconseguit demanar el suport de músics, acadèmics i artistes, com el compositor Roger Waters, el director de cinema Ken Loach o l’arquebisbe Desmond Tutu.

 Font: American tasca union seeking to boycott Israel

 Font: Hispan TV