BDS: la confirmació de Matisyahu ‘reforça les ganes de lluitar per Palestina’


El grup Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel del País Valencià ha afirmat que el fet que el Rototom Sunsplash hagi confirmat l’assistència de l’artista nord-americà jueu Matisyahu “realimenta i reforça les ganes de lluitar per Palestina”.

 

BDS ha fet aquestes declaracions a través de les xarxes socials després de conèixer avui que Matisyahu finalment sí tocarà al Rototom Sunsplash, que se celebra fins demà a Benicàssim (Castelló).

 

El Rototom Sunsplash va demanar perdó i va convidar de nou a Matisyahu després d’haver anul·lat la seva actuació el passat dia 15.

 

L’anul·lació es va produir després que BDS iniciés una campanya de “boicot” al festival per incloure en el seu cartell al músic al qual acusaven de “justificar crims de guerra i un règim d’apartheid” contra el poble palestí.

 

El festival va demanar a Matisyahu que es pronunciés sobre la condemna de la violència i el dret del poble palestí a tenir un estat propi per tal d ‘”evitar un problema”, i al no tenir resposta del cantant finalment va decidir anul·lar el seu concert.

 

L’anul·lació va ser durament criticada i va provocar una onada de queixes a les xarxes socials, no només de particulars sinó d’associacions i organismes internacionals a més del Govern d’Espanya, el Govern valencià o l’Ambaixada d’Israel.

 

Després de la polèmica generada, el Rototom va reconèixer llavors el seu error i va demanar disculpes a Matisyahu alhora que va convidar a participar de nou 22 d’agost i el cantant ha acceptat i saltarà a l’escenari principal del festival matí com estava previst inicialment.

 

La banda valenciana La Gossa Sorda ha anunciat avui a través de les xarxes socials que no actuarà al Rototom demà si ho fa Matisyahu.

 

Mostren en el comunicat el seu suport a les mesures del BDS i asseguren que l’artista jueu “ha tocat repetidament per organitzacions polítiques sionistes en suport de l’Estat i de l’exèrcit Israelià i la seva participació en el Rototom pot fer passar el sionisme com una idea de pau i amor que realment és tot el contrari “.

 

Assenyalen que han perdut “tota la il·lusió que teníem de participar en el Rototom”.

 

Font: Agència ABC.es