Agents israelians assassinen un palestí dins de l’ambaixada palestina a Bulgària


  L’ex pres polític palestí Omar Nayef Hasan Zayed, de 51 anys, va ser assassinat mentre es trobava com a refugiat a l’interior de l’ambaixada de Palestina a Bulgària. Israel havia demanat recentment la seva extradició, per la qual cosa Omar es va refugiar a l’Ambaixada del seu país.

 L’ex pres palestí, militant del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, FPLP, residia a Bulgària, casat amb una ciutadana Búlgara amb qui té tres fills. En 1986 va ser detingut a Jerusalem arran d’un atemptat de la resistència palestina. Va ser jutjat i condemnat per tribunals militars israelians. El 1990 es va declarar en vaga de fam i portat a un hospital a Betlem des d’on va aconseguir fugir. Va anar a viure a Bulgària on es va casar i va formar la seva família. A finals de desembre recentment passat, es va refugiar a l’ambaixada palestina a Sofia arran d’una sol·licitud d’extradició per part de l’entitat sionista.

 Aquesta nit, agents de la Mossad israelià van ingressar a l’ambaixada palestina, “sense forçar portes”, i segurament en complicitat amb algú de l’ambaixada. Omar va resistir la detenció i va ser assassinat a ganivetades i el seu cos llançat des del quart pis.

 Això correspon a un altre vergonyós crim de guerra i atemptat contra el dret humà i internacional comès per agents de la Mossad israelià, els que habitualment es vanen que ells poden operen a tot arreu a vista i paciència i “complicitat” dels governs locals. Al seu torn, es confirma la vergonyosa col·laboració (en diuen “coordinació de seguretat”), entre Israel i l’Autoritat Palestina per cometre crims, fins i tot dins de recintes diplomàtics.

 Sobre això, el diari israelià Maarif en es edició d’avui, ha assenyalat que Israel és el principal sospitós de l’assassinat d’Omar i aquest crim va ser en coordinació amb el govern búlgar i immediatament posterior a la reunió sostinguda ahir entre Netanyahu el primer israelià i el primer ministre búlgar, Boiko Borissov, que visita aquest país. També aquest mateix diari, va assenyalar que els agents israelians van rebre ajuda des de l’interior de l’ambaixada palestina a Sofia.

 Font: Corresponsal de Palestinalibre.org a Jerusalem