Activistes inicien en Ramal·là una setmana pel boicot a Israel


 

 Milers d’activistes palestins van participar dissabte en una marxa a l’ocupada Cisjordània per demanar un boicot mundial als productes israelians

  Activistes demanen boicotejar productes israelians a Sud-àfrica.

 La marxa va avançar pels carrers de la ciutat de Ramal·la, al nord de Cisjordània, per cridar a la col·laboració amb el moviment de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) antisraelí fins enderrocar el “règim d’apartheid i colonització” israelià als territoris ocupats palestins.

 La manifestació marcava el començament de la setmana de difusió del moviment BDS a tot el món.

 Aquesta marxa inaugura una setmana d’activitats per oposar-se a l’apartheid “, va dir en un discurs Yamal Yoma, secretari del comitè nacional palestí del BDS.

 “Aquesta marxa inaugura una setmana d’activitats per oposar-se a l’apartheid”, va dir en un discurs Yamal Yoma, secretari del comitè nacional palestí del BDS, que va celebrar la participació, en els esdeveniments d’aquests dies, de “centenars d’universitats i ciutats de tot el món “.

 L’objectiu del BDS és refermar el suport internacional a la resistència popular palestina, de manera similar a com es va fer als anys vuitanta contra el règim d’apartheid a Sud-àfrica.

  El boicot i la desinversió promoguts pel BDS estan afectant l’economia israeliana fins al punt que, entre 2013 i 2014, el dany causat a les inversions directes estrangeres en el règim de Tel Aviv està avaluat en un 46%, segons les xifres de una octaveta distribuïda pels convocants de la marxa de Ramal·là.

 El BDS, llançat fa una dècada per activistes de la causa palestina, ha obtingut un èxit creixent, especialment en les esferes acadèmica i artística, fins al punt de ser qualificat d’amenaça “estratègica” per l’exdirector de l’Agència Central d’Intel·ligència d’EE . UU. (CIA, per les sigles en anglès) David Petraeus.

 Font: Hispan TV