58 eurodiputats exigeixen la llibertat de la parlamentària palestina Khalida Jarrar


A iniciativa del grup europeu GUE / NGL, 58 europarlamentaris han dirigit un escrit a l’alta representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat Federica Mogherini en el qual exigeixen la llibertat de tots els parlamentaris palestins i, en concret, la de Khalida Jarrar

 58 membres de diferents grups del Parlament Europeu han dirigit una carta a l’alta representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat Federica Mogherini sobre la situació de Khalida Jarrar, parlamentària palestina detinguda a principis de mes per forces israelianes.

 En aquest comunicat, que es basa en la resolució adoptada el 4 de setembre de 2008 -a favor de la llibertat de tots els parlamentaris palestins-, els signants urgeixen als països membre de la Unió que adoptin una postura ferma contra la detenció de Khalida Jarrar i la llibertat dels 16 parlamentaris palestins en presons israelianes.

 Condemnen l’actitud d’Israel de detenir a membres del Parlament palestí, així com la repressió contra líders palestins. En concret, parlen de la batuda contra Jarrar, que va ser detinguda a la casa de la seva família a Ramallah.

Una delegació del GUE / NGL al costat de Khalida Jarrar -al centre-. (GUE / NGL

 La consideren una important activista del feminisme i defensora dels drets dels presos palestins, i recorden que és ella la representant palestina al Parlament Europeu. Recorden que set mesos abans un tribunal israelià va intentar traslladar-la a la força des Ramallah a Jericho.

 Afegeixen que després d’això la parlamentària palestina va instal·lar una carpa de protesta al Parlament, acció que va rebre suport internacional, el que va implicar que l’ordre de trasllat fora anul·lada. «Aquest intent de traslladar a una persona a la força és una violació del quart punt del Tractat de Gènova», afirmen en el comunicat. «La detenció d’Jarrar és un intent polític clar de debilitar», afegeixen.

 Segons els signants, la detenció de Jarrar i d’altres membres del Parlament palestí i el seu trasllat a territori ocupat israelià «no només és una violació del Tractat de Gènova, sinó que també va contra la immunitat de càrrecs electes». «Els parlamentaris palestins són freqüentment detinguts sense ordre ni pruebras», denuncien.

 Per això, reclamen la immediata posada en llibertat de tots els parlamentaris palestins i la suspensió de totes les mesures contra ells, incloses les expulsions d’aquests de Jerusalem. Demanen a Federica Mogherini que serveixi del seu càrrec per obtenir suport entre diferents estats membre amb l’objectiu de pressionar Israel perquè alliberi tots els parlamentaris palestins.

 

Veure

 – Diputada i líder Palestina, Khalida Jarrar arrestada per forces d’ocupació Israelianes

 – Israel empresona la parlamentària palestina Jalida Jarrar

 – Israel imposa detenció administrativa a l’activista palestina Khalida Jarrar

 – Palestins condemnen per arbitrària detenció de legisladora Khalida Jarrar

Font: naiz