Exigim al govern català que deixi de privilegiar Israel com a destí d’inversions


La Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya s’ha manifestat aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume, minuts abans que Aragonès prengui possessió com a cap de l’executiu català, per demanar al nou govern de la Generalitat de Catalunya que trenqui les relacions amb l’estat d’Israel. Més de 200 organitzacions palestines han signat una carta per entregar al nou president, Pere Aragonès, en què li demanen posar fi a tots els acords amb el país asiàtic. El manifest s’ha fet ressò també de les següents reivindicacions que ha emès recentment la Federció Catalana de ONG (LaFede):

  • Insta a la Generalitat de Catalunya a deixar de considerar Israel com a regió estratègica a través d’ACCIÓ, l’Agència per la Competitivat de l’Empresa, i a trencar els llaços securitaris amb Israel.
  • Insta a la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament de Barcelona, i a la resta d’administracions que no contractin a cap empresa que es lucri com a resultat de les vulneracions de drets humans del poble palestí, i que agafin com a referència la base de dades de Nacions Unides d’empreses que contribueixen o treuen rendiment de l’ocupació israeliana.

La Generalitat, “còmplice de l’apartheid israelià”

Entre les entitats que han donat suport a la protesta hi ha el grup català de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, el Consell de la Joventut de Barcelona, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Servei Civil Internacional, el Centre Euro Àrab de Catalunya o Pallasos en Rebeldía.

Un dels membres de la coalició, BDS Catalunya, denuncia que la Generalitat considera Israel com a regió estratègica per invertir-hi. En aquest sentit, qualifica la institució d’”altament còmplice amb l’apartheid israelià“.